Cei care trimit iPhone-uri în garanţie ar putea să le primească înapoi cu întârziere de o lună

06.03.2020
Cei care trimit iPhone-uri în garanţie ar putea să le primească înapoi cu întârziere de o lună

Utilizatorii de dispozitive Apple s-au obişnuit să se bazeze pe garanţia internaţională a companiei, care permite pur şi simplu să intre într-un magazin sau serice autorizat şi să rezolve problema pe loc sau să primească la scurt timp un dispozitiv nou în locul celui vechi. Se pare însă că lipsa stocurilor cauzată de coronavirus va duce la întârzieri foarte mari în procesul de reparaţie al dispozitivelor, Apple instruindu-şi angajaţii să informeze clienţii că ar putea aştepta până la o lună pentru un dispozitiv de schimb.

În general, procesul de înlocuire este destul de rapid şi poţi pleca din magazin cu un dispozitiv nou pe loc, fără prea multe discuţii. În cazul de faţă însă, pentru operaţiunile care necesită înlocuire sau o reparaţie cu o piesă care nu se regăseşte pe stoc, ar putea dura câteva săptămâni bune până când dispozitivele sau piesele sunt livrate către service sau magazin. Astfel, vor exista întârzieri. Din fericire, cei care au dispozitive stricate pot apela la programul de împrumut al Apple, care îţi oferă un dispozitiv funcţional până când al tău este reparat.

Se pare că cele mai afectate produse sunt iPhone 11 în varianta standard şi modelele iPad Pro de 11 şi 12.9”. În timp ce iPhone 11 este cel mai popular model din seria nouă şi este normal să dispară de pe stoc mai repede, lipsa stocurilor de iPad Pro sugerează şi faptul că urmează un upgrade al acestei serii şi că Apple nu a mai făcut foarte multe unităţi în avans. Modelele iPad Pro nu sunt nici de departe cele mai bine vândute modele de tablete Apple, fiind întrecute de variantele mai ieftine precum iPad 7, iPad Mini 5 şi iPad Air 3.

Reprezentanţii Apple spun însă că stocurile îşi vor reveni spre sfârşitul lunii martie, când este aşteptată întoarcerea la capacitatea de producţie nominală în fabricile din China. Deja fabricile au început să funcţioneze la 50% din capacitate, o veste bună pentru Apple, care deja şi-a limitat estimările de vânzări şi încasări pentru trimestrul 2 din anul fiscal 2020.

Având în vedere situaţia curentă şi faptul că Apple a interzis angajaţilor să mai plece în deplasări în scop de serviciu şi chiar sugerează angajaţilor să nu călătorească în ţări precum China, Coreea de Sud şi Italia, există acum dubii în legătură cu evenimentul de lansare care era programat pentru sfârşitul lunii martie. Aici trebuia să fie anunţat un nou iPhone de buget, noile tablete iPad Pro şi poate chiar un MacBook Pro nou, cu ecran de 14”.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult