Cifra de afaceri Allview a scăzut cu 50% în 2017

06.07.2018
Cifra de afaceri Allview a scăzut cu 50% în 2017

Brandul Allview era un exemplu de afacere de succes din România, Visual Fan fiind printre puţinele companii de la no din ţară care vând dispozitive electronice sub brand propriu. Se pare însă că piaţa de smartphone-uri a ajuns în punctul în care nu mai este de ajuns să vii cu dispozitive la preţuri atractive, alte aspecte precum suportul post-cumpărare şi calitatea fiind mai importante acum, cât şi disponibilitatea de alternative la preţuri similare. În 2017, compania a raportat venituri la jumătate faţă de anul 2016.

Cifra de afaceri a companiei Visual Fan a scăzut la 157 milioane de lei în 2017 de la 306 milioane în anul precedent. Din aceasta doar 9,7 milioane de lei a fost profit net, cu 72% mai mic decât decât în 2016. Motivul pentru această scădere pare să fie competiţia foarte mare de pe piaţa de smartphone-uri şi tablete. Cu modele precum cele de la Xiaomi sau Nokia, care oferă performanţă similară la un preţ apropiat, era de aşteptat ca astfel de companii locale să primească o lovitură.

Există însă şi veşti pozitive despre Visual Fan şi Allview. În 2017, compania a încheiat anul cu datorii de 37,3 milioane de lei, cu 64% mai mici decât în anul recedent, în timp ce numărul mediu de salariaţi a crescut de la 110 şa 116 persoane, dovadă că încă se investeşte în acest business.

Citeşte mai mult despre acest subiect pe zf.ro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult