Corning promite Gorilla Glass 4 cu rezistenţă sporită la impacturi

Corning promite Gorilla Glass 4 cu rezistenţă sporită la impacturi

Lansarea primului iPhone a marcat debutul protecţiilor de ecran din sticlă pentru dispozitivele mobile şi totodată momentul în care scăparea telefonului din mână rezulta într-un ecran spart.Corning, compania responsabilă pentru aceste suprafeţe din sticlă lucrează de ani buni pentru a îmbunătăţi rezistenţa acestora şi promite că noua generaţie, Gorilla Glass 4, va rezista la majoritatea impacturilor cu solul.

Sticla de la Corning este cea mai răspândită componentă din industria dispozitivelor mobile. Aceasta se regăseşte pe smartphone-uri şi tablete ale tuturor companiilor importante de pe piaţă, precum Apple, Samsung, LG, HTC şi mulţi alţii. Având în vedere că toate aceste companii folosesc Gorilla Glass, faptul că se va lansa o versiune mai solidă a acestei tehnologii, nu poate decât să bucure orice utilizator de telefoane mobile, fie că preferă iOS, Android sau Windows Phone.

Gorilla Glass 3 a fost o imbunăţăţire incrementală faţă de generaţia a doua, adăugând rezistenţă îmbunătăţită la zgârieturi provocate de obiecte mici din buzunar. Ei bine, tranziţia la Gorilla Glass 4 va fi foarte importantă, întrucât Corning susţine că noua sticlă rezistă la 80% dintre căzături pe asfalt şi alte suprafeze dure de la distanţa de un metru. Acesta este rezultatul a mii de ore de cercetare, inginerii companiei studiind sute de dispozitive sparte în urma scăpării accidentale.

Comparativ cu alte produse concurente, Corning susţine că protecţia sa este de două ori mai eficientă în condiţii asemănătoare de testare. Oricine a scăpat pe jos un smartphone în ultimii ani ştie cât de importante sunt aceste îmbunătăţiri, aşa că noile veşti despre Gorilla Glass 4 vor avea un efect pozitiv pentru toţi cei care vor cumpăra dispozitive mobile în 2015. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult