DxOMark: Mate 20 Pro are „aproape” cea mai bună cameră de pe smartphone-uri

21.01.2019
DxOMark: Mate 20 Pro are „aproape” cea mai bună cameră de pe smartphone-uri

Anul 2018 marchează momentul în care Huawei a reuşit să depăşească concurenţa din piaţă nu doar în număr de unităţi vândute, depăşind Apple pentru a deveni al doilea producător de smartphone-uri din lume, ci şi la nivel de performanţă. Huawei P20 Pro a preluat locul întâi din clasamentul DxOMark la capitolul foto şi nu a fost depăşit de niciun alt dispozitiv până în prezent. Se pare însă că Mate 20 Pro este singurul dispozitiv care poate să ţină pasul.

DxOMark a publicat în sfârşit rezultatul testelor pe care le-a realizat pe camera lui Huawei Mate 20 Pro, cel mai puternic smartphone cu Android de pe piaţă. Acesta foloseşte un sistem de cameră triplă puţin diferit faţă de cel de pe P20 Pro. În locul unui senzor monocrom, compania a ales să integreze o cameră cu obiectiv supraangular, în timp ce la nivel de procesare foto, nucleele neurale ajută la realizarea unor cadre mai bune, în ciuda faptului că senzorii foto principali sunt foarte similari între cele două flagship-uri Huawei.

Mate 20 Pro reuşeşte astfel să obţină un scor aproape identic cu cel al lui P20 Pro, fiind cel de-al doilea dispozitiv de pe piaţă care reuşeşte să adune 109 puncte după agregarea scorurilor pentru foto şi video. De fapt, la nivel foto acesta egalează P20 Pro cu 114 puncte, remarcându-se pentru zgomot de imagine foarte mic, expunere automată bună şi plajă dinamică largă, cât şi culor foarte bine redate, combinate cu o cameră cu zoom peste cea a concurenţei. Componenta foto are probleme însă în modul Bokeh şi cu focalizarea atunci când este folosit blitz-ul.

Când vine vorba despre performanţă video, P20 Pro reuşeşte să primească un punct în plus, Mate 20 Pro atingând un scor de „numai” 97 puncte. În filmare, Mate 20 Pro reuşeşte să focalizeze repede şi să păstreze focalizarea pe subiect, în timp ce stabilizarea este eficientă atunci când filmarea este realizată dintr-un punct fix. Din păcate, în mişcare şi în interior, unde lumina este mai slabă, imaginea nu este foarte bine stabilizată. De asemenea, în filmare, camera pierde multe dintre detaliile mai fine.

Chiar şi aşa, camera de pe Mate 20 Pro este considerată „aproape” cea mai bună de pe piaţă, la egalitate de scor cu cea a „fratelui” P20 Pro lansat în primăvara lui 2018, cu menţiunea că la capitolul video, P20 Pro a primit un punct în plus.

Clasamentul celor mai performante zece smartphone-uri la capitolul cameră foto, conform DxOMark arată acum, la început de 2019 aşa:

  1. Huawei Mate 20 Pro
  2. Huawei P20 Pro
  3. Apple iPhone XS Max
  4. HTC U12+
  5. Samsung Galaxy Note9
  6. Xiaomi Mi MIX 3
  7. Huawei P20
  8. Apple iPhone XR
  9. Google Pixel 3
  10. Samsung Galaxy S9+

Cu siguranţă, acest top va fi complet diferit în câteva luni, după lansarea modelelor Galaxy S10, noului Huawei P30 şi altor dispozitive aşteptate în prima jumătate a anului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult