EXODUS 1: primul telefon blockchain HTC pentru pasionaţii de criptomonede

23.10.2018
EXODUS 1: primul telefon blockchain HTC pentru pasionaţii de criptomonede

Primul telefon blockchain de la HTC a fost prezentat oficial. Acesta se numeşte EXODUS 1 şi este disponibil exclusiv online, pentru cei care sunt dispuşi să plătească pentru el cu criptomonede. Telefonul are la bază hardware-ul deja consacrat de modelul HTC U12+, fiind astfel un telefon high-end, cu un software special, realizat pentru tranzacţii în criptomonede, cu multe funcţii dedicate pentru acestea.

Telefonul beneficiază de un ecran QHD+ de 6” cu raport de aspect 18:9, un chipset Snapdragon 845, 6 GB RAM, 128 GB stocare, cameră duală pe partea din spate (12+16 megapixeli) şi acumulator de 3.500 mAh. Este realizat integral din sticlă, cu o ramă metalică pe margini, fiind rezistent la apă şi praf la standardul IP6 şi beneficiază de aceleaşi butoane fizice non-mecanice, asemeni HTC U12+.

La nivel software, telefonul rulează Android Oreo, care a suferit o serie de modificări. Avem de a face cu o zonă de siguranţă, independentă de sistemul de operare, care va păstra cheile de acces pentru conturile de criptomonede (NTF-uri). Astfel, acele date pot fi accesate doar de către utilizator, fără ca aplicaţiile din acesta să poată interacţiona cu ele.

Apoi există Social Key Recovery, care oferă posibilitatea de a restaura cheile de acces la conturile de criptomonede în cazul în care telefonul este pierdut, furat sau au fost uitate. Acesta funcţionează folosind contacte de siguranţă, care pot descărca o aplicaţie de gestionare a cheilor pe telefoanele proprii. Cheia este astfel împărţită în mai multe bucăţi care sunt distribuite apoi contactelor. Folosind Social Key Recovery, aceste bucăţi pot fi reconstruite pentru a primi din nou acces la fondurile tale.

HTC va încerca să creeze o comunitate în jurul acestui telefon, realizând un canal de Telegram dedicat, numit HTC EXODUS (OFFICIAL). Aici speră compania taiwaneză să consolideze conceptul de telefon blockchain, oferind chiar şi un API pentru dezvoltatori prin care să poată semna tranzacţii făcute prin intermediul aplicaţiilor lor.

EXODUS 1 poate fi acum comandat de pe site-ul oficial (htcexodus.com), unde este disponibil la preţul de 0,15 BTC (Bitcoin) sau 4,78 ETH (Ethereum). Livrarea este aşteptată în luna decembrie în 34 de ţări (SUA, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Noua Zeelandă, marea Britanie, Austria, Norvegia şi alte ţări europene).

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult