Galaxy Note10+ este complicat de reparat acasă. Display-ul este cel mai greu de înlocuit

27.08.2019
Galaxy Note10+ este complicat de reparat acasă. Display-ul este cel mai greu de înlocuit

Vremurile când telefoanele erau uşor de reparat au apus de mult, construcţia „unibody” şi trecerea la carcase realizate din sticlă forţând companiile producătoare să integreze cât mai multe componente într-un spaţiu limitat. Galaxy Note10+, flagship-ul Samsung lansat săptămâna trecută, nu se dezice de la această tradiţie, oferind foarte puţine opţiuni de reparaţie, în timp ce procesul este complicat şi probabil neindicat celor fără experienţă în domeniu. Cel puţin asta spun cei de la iFixit, care au dezasamblat deja telefonul.

Procesul de desfacere este foarte complicat, în primul rând pentru că, asemeni tuturor telefoanelor Samsung din seriile S şi Note din ultimii câţiva ani, necesită încălzirea lipiciului care ţine panoul de sticlă de pe spatele dispozitivului ataşat de restul carcasei. Acest lucru „asigură” din start pierderea rezistenţei la apă. De asemenea, anumite componente, precum bateria sunt lipite de carcasă, ceva ce face schimbarea acesteia complicată în viitor, mai ales ca sub ea sunt poziţionate şi alte componente care ar putea fi avariate în cazul unei reparaţii acasă, fără echipamente profesionale de dezasamblare.

Din fericire, majoritatea componentelor sunt modulare, iar în cazul în care una dintre acestea se strică, costul reparaţiei poate fi relativ mic, întrucât nu trebuie schimbate mai multe odată. Cu toate acestea, display-ul, componenta care ar putea necesita schimbare cel mai des, întrucât este cea mai mare componentă expusă şi probabil prima care se sparge în cazul unui accident, este cea mai greu de înlocuit, fiind necesară dezasamblarea completă a componentelor din telefon pentru a putea fi scoasă.

iFixit spune că singurul avantaj pe care Samsung Galaxy Note10+ îl oferă la acest capitol este faptul că foloseşte un singur fel de şuruburi, cu cap Philips, deci este necesară o singură şurubelniţă. Din păcate, procesul de reparaţie este foarte anevoios, iar cele două componente care ar putea necesita schimbare după o perioadă sau după un accident, bateria şi display-ul, nu sunt uşor de scos şi înlocuit.  Nota finală pentru Galaxy Note 10+  la capitolul „reparabilitate” a fost de 3 din 10, o notă similară cu cea pe care a primt-o şi Galaxy S10+ în primăvară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult