Galaxy S10: cât de rezistent este telefonul? Senzorul de amprentă are probleme dacă sticla se crapă [VIDEO]

04.03.2019
Galaxy S10: cât de rezistent este telefonul? Senzorul de amprentă are probleme dacă sticla se crapă [VIDEO]

Galaxy S10 este fără doar şi poate telefonul momentului, lansarea de vineri fiind aşteptată de mulţi fani ai brandului Samsung. Am aflat multe detalii despre acesta până acum, precum diferenţele de performanţă între versiunea SUA şi cea din Europa, despre compatibilitatea cu protecţiile din sticlă şi despre performanţa sa foto, fiind pe primul loc momentan în topul DxOMark. A venit timpul să vedem şi cât de rezistent este Galaxy S10, canalul Zack Nelson de la JerryRigEverything supunând telefonul la testele sale riguroase şi… distructive.

Având în vedere că senzorul de amprentă din Galaxy S10 este bazat pe tehnologie nouă, cu ultrasunete, acesta este cel mai „studiat” aspect al telefonului. S-a demonstrat că anumite protecţii din ecran nu sunt compatibile cu această tehnologie, întrucât vibraţiile nu pot pătrunde prin straturi prea groase din sticlă. Acum, JerryRigEverything a testat şi ce se întâmplă atunci când zona din jurul senzorului este zgâriată sau chiar crăpată, iar rezultatele sunt… nu tocmai fericite. În timp ce zgârieturile nu afectează funcţionalitatea, atunci când apar crăpături, senzorul de amprentă devine complet nefuncţional.

Acest lucru înseamnă că dacă telefonul este scăpat pe jos, iar sticla se sparge chiar în zona senzorului de amprentă, pentru a putea folosi această metodă de autentificare, va trebui înlocuită sticla de pe ecran, o operaţiune scumpă, întrucât aceasta este lipită de display-ul OLED al telefonului.

În rest, Galaxy S10 rezistă foarte bine la abuz. Acesta este realizat din sticlă şi aluminiu, materiale foarte solide atunci când vine vorba despre smartphone-uri, iar display-ul său OLED reuşeşte să îşi recupereze complet pixelii atunci când este supus la o flacără deschisă, ceva ce foarte puţine panouri de acest gen reuşesc. Când vine vorba despre posibilitatea de îndoire, Galaxy S10 nici măcar nu se îndoaie puţin, ambele panouri de sticlă rămânând lipite de rama metalică. Astfel, rezistenţa la apă nu este compromisă.

Galaxy S10, S10e şi S10+ se lansează vineri, 8 martie şi în România, iar noi avem deja o unitate de test în redacţie. Urmează să publicăm zilele următoare un review complet al telefonului, analizând toate caracteristicile sale: hardware, software, performanţă de procesare şi performanţă foto.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult