Galaxy S10 Lite şi Note10 Lite: imagini, specificaţii şi data de lansare

06.12.2019
Galaxy S10 Lite şi Note10 Lite: imagini, specificaţii şi data de lansare

Se pare că informaţiile despre Galaxy S10 Lite, Note10 Lite şi modelele mid-range Galaxy A81 şi Galaxy A91 nu descriau smarphone-uri diferite. Cele mai noi detalii, obţinute pe căi neoficiale, sugerează că aceste patru telefoane sunt de fapt doar două, numele lor urmând a fi diferite în funcţie de ţara în care vor fi vândute. Astfel, avem de a face doar cu Galaxy S10 Lite/A91 şi cu Galaxy Note10 Lite/A81. Avem acum şi o idee destul de bună despre hardware-ul acestor modele.

Galaxy S10 Lite sau Galaxy A91: un flagship Samsung de buget

Conform imaginilor disponibile deja pe internet, realizate după planurile oficiale furnizate producătorilor de accesorii, Galaxy S10 Lite va fi foarte similar în design cu modelul Galaxy S11, care va fi lansat în primăvară. Se pare că acesta va fi design-ul pe care Samsung îl va aplica pe întreaga sa gamă de smartphone-uri anul viitor, alegând un ecran perforat în centru, asemeni Galaxy Note10 şi cu o cameră foto încadrată într-un dreptunghi pe partea din spate.

Un detaliu interesant despre design-ul lui Galaxy S10 Lite (Galaxy A91 în alte regiuni) este lipsa unui jack pentru căşti, în ciuda faptului că seria Galaxy S10 a fost livrată cu această componentă. De asemenea, acesta ar putea fi unul dintre modelele 5G accesibile de la Samsung, urmând a fi livrat şi într-o variantă cu modem de nouă generaţie.

La nivel de specificaţii hardware, avem detalii doar despre varianta din SUA. Aceasta va fi echipată cu un chipset Snapdragon 855, la fel ca Galaxy S10 standard, 8 GB memorie RAM, 128 GB stocare şi un acumulator de 4.500 mAh cu încărcare la 45W. De altfel, ecranul său va fi mai mare şi decât cel al lui Galaxy S10+, cu diagonală de 6,7”, însă cu rezoluţie Full HD+ faţă de QHD+. În cele din urmă, camera foto va primi un „downgrade”, urmând a fi echipată cu un senzor de 48 megapixeli pentru camera wide principală, un senzor de 12 megapixeli pentru ultra-wide şi o cameră cu zoom de 5 megapixeli.

Având în vedere specificaţiile hardware de top, este posibil ca termenul de „lite” să descrie doar faptul că avem de a face cu un display plat, nu unul curbat la margini, ceva ce unii fani Samsung ar prefera chiar şi pe seria principală.

Galaxy Note10 Lite sau Galaxy A81: telefon cu stylus performant la un preţ mai mic

În imagini, Galaxy Note10 Lite nu arată foarte diferit faţă de Galaxy S10 Lite. Acestea folosesc aceeaşi filosofie de design, cu ecran perforat central şi cameră încadrată într-un dreptunghi pe spate. Acest model nu este 100% cunoscut din punct de vedere al configuraţiei hardware, însă detaliile pe care le avem la îndemână sugerează că este foarte similar în performanţă, chiar dacă poate puţin mai slab decât „fratele său” fără stylus.

Modelul Note10 Lite va fi echipat cu un ecran între 6,5 şi 6,7”, procesor Exynos 9810 (modelul de anul trecut de pe Note9 şi S9), 6 GB memorie RAM şi va fi echipat cu celebrul S-Pen. De altfel, acest telefon apare în poze şi cu un jack pentru căşti, ceea ce Galaxy Note10 standard sau Plust nu oferă în prezent. Acesta ar putea fi cel mai ieftin telefon cu stylus care oferă şi performanţă bună, singura alternativă reală în piaţă fiind seria LG Stylo, care oferă hardware de medie.

Când se lansează Galaxy Note10 Lite şi Galaxy S10 Lite

Aceste modele sunt aşteptate pentru anunţ cândva în cursul lunii decembrie. Samsung pregăteşte un evenment de prezentare pentru telefoanele sale din seria Galaxy A 2020, care vor ajunge în magazine cel mai probabil în luna ianuarie. Aici ar putea fi Galaxy S10 Lite prezentat în premieră drept Galaxy A91, iar Galaxy Note10 Lite drept Galaxy A81, urmând a folosi branding-ul S10 sau Note10 doar în pieţele în care acesta ar putea aduce vânzări mai multe.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult