Galaxy S11 ar putea împrumuta una dintre dotările cheie întâlnite la seria iPhone 11

13.09.2019
Galaxy S11 ar putea împrumuta una dintre dotările cheie întâlnite la seria iPhone 11

Chiar dacă este aşteptat abia anul viitor, Galaxy S11 este deja un subiect intens discutat la bursa zvonurilor, de unde putem afla aspecte de ordin tehnic dar şi posibile atuuri la partea de software.

Potrivit uneia dintre sursele cu reputaţie pentru dezvăluiri legate de produsele Samsung, Galaxy S11 va introduce o versiune reinterpretată a tehnologiei Deep Fusion.

Implementată prin software pe telefoanele iPhone 11, Deep Fusion foloseşte mai multe cadre pentru a realiza o singură fotografie superioară calitativ, conţinând mai multe detalii, culori şi contrast îmbunătăţit. Concret, la apăsarea butonului declanşator telefonul realizează mai multe poze în succesiune rapidă, având setări de expunere uşor modificate, cam la fel ca la obţinerea pozelor HDR. Secretul stă în contopirea imaginii folosind algoritmi de inteligenţă artificială, pentru care Galaxy S11 ar urma să dispună un procesor dedicat (NPU).

Merită precizat că nici implementarea Apple nu reprezintă o noutate absolută, funcţionalitatea împachetată uşor diferit fiind regăsită şi pe telefoanele Pixel 3, respectiv Nokia 9 PureView. Deep Fusion impresionează însă prin calitatea superioară a imaginii obţinute cu ajutorul tehnologiilor de procesare neurală.

În mod cert Samsung o sa vina cu o altă denumire pentru funcţia care promite deja să devină un succes pe telefoanele iPhone 11. Mai departe, probabil că Xiaomi, Huawei şi restul producătorilor asiatici vor veni cu propriile interpretări Deep Fusion, promovate sub un nume sau altul.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult