Go4News: Mi Mix: primul smartphone cu display edge-to-edge de la Xiaomi

Xiaomi Mi Note 2 este un telefon impresionant când luăm în considerare hardware-ul integrat şi preţul său la raft, însă compania chineză a păstrat o surpriză pentru cei care nu sunt în căutarea unei alternative pentru Galaxy Note7. Mi Mix este primul smartphone al companiei cu display edge-to-edge, folosind un nou design şi un nou tip de panou IPS, care acoperă 91,3% din suprafaţa frontală. Pe lângă designul inovativ, compania a integrat şi hardware de top în noul său flagship, care urmează a fi lansat exclusiv în China.

În ciuda faptului că este doar puţin mai mare faţă de Mi Note 2, noul Mi Mix integrează un panou IPS LCD de 6,4” în diagonală într-un format atipic 17:9. Acest lucru înseamnă că beneficiem de o rezoluţie 2040 x 1080, cu o densitate a pixelilor de 362 ppi. Fiind primul smartphone al companiei de acest gen, probabil că mulţi fani vor putea trece peste densitatea mai mică în comparaţie cu dispozitivele concurente.

Hardware-ul intern este practic acelaşi folosit şi pentru realizarea lui Mi Note 2, cu un chipset Snapdragon 821 la bază, 4 sau 6 GB memorie RAM şi opţiuni de stocare de 128 şi 256 GB în format UFS 2.0. Camera foto principală foloseşte un senzor de 16 megapixeli, în tip ce camera frontală beneficiază de un senzor mai modest, de 5 megapixeli.

Aspectele legate de aspectul exterior şi modul în care anumite componente au fost adaptate la acesta sunt însă mult mai interesate decât hardware-ul propriu-zis. Telefonul beneficiază de o carcasă din ceramică şi un design realizat de prestigiosul Philippe Starck. Difuzorul pentru apeluri a fost realizat dintr-un material ceramic piezoelectric care foloseşte rama metaică pentru a genera sunet, în timp ce senzorul de proximitate funcţionează prin ultrasunete pentru a stinge ecranul în timpul apelurilor. Camera foto a fost mutată în partea de jos a dispozitivului, iar un jack de 3.5 mm pentru căşti a fost de asemenea integrat.

Telefonul va fi livrat în două versiuni, cea standard cu 4 GB RAM şi 128 GB stocare la preţul de 3499 yuan/515 dolari şi versiunea 18K, cu 6 GB RAM, 256 GB stocare şi ramele pentru camera foto şi senzorul de amprentă placate cu aur de 18 karate la 3999 yuan/599 dolari. Ambele versiuni vor fi livrate cu o husă din piele naturală în pachet. Lansarea va avea loc pe data de 4 noiembrie, exclusiv în China, iar faptul că Xiaomi îl numeşte momentan un „concept” sugerează că nu vor fi disponibile foarte multe unităţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult