Xiaomi anunţă oficial Mi Note 2, încă o alternativă „ieftină” pentru Note7 cu Snapdragon 821

Xiaomi anunţă oficial Mi Note 2, încă o alternativă „ieftină” pentru Note7 cu Snapdragon 821

Xiaomi, asemeni altor producători de smartphone-uri, încearcă să profite de pe urma retragerii de pe piaţă phabblet-ului Galaxy Note7 de la Samsung, oferind o alternativă puternică la un preţ foarte mic. Noul Mi Note 2 al companiei din China vine cu o listă de specificaţii hardware atractivă, un design familiar şi compatibilitate cu majoritatea reţelelor LTE la nivel global, în ciuda faptului că momentan se lansează doar în „ţara mamă”.

Primele imagini neoficiale cu Mi Note 2 au apărut în urmă cu doar câteva săptămâni şi prezentau un design similar cu cel al lui Note7. Xiaomi a confirmat alegerea acestui design în cadrul prezentării oficiale, noul dispozitiv fiind realizat în jurul unui display AMOLED curbat cu diagonală de 5,7”. Spre diferenţă de Note7, acesta afişează doar 1920 x 1080 pixeli, însă în teorie alegerea unui display mai modest ar putea oferi alte avantaje precum un preţ mai mic şi autonomie mai mare. Spatele are un design minimalist şi este realizat din aluminiu, spre diferenţă de Note7 care era protejat de un panou de sticlă.

Noul phablet are la bază un chipset quad-core Snapdragon 821 la 2,35 GHz, cel mai puternic din oferta Qualcomm din acest moment, care va fi pus, în funcţie de configuraţie, lângă 4 sau 6 GB memorie RAM. Modelul de bază va beneficia de 64 GB spaţiu de stocare, în timp ce versiunea de top va integra un modul de 128 GB. Autonomia ridicată va fi asigurată de un acumulator de 4070 mAh, iar camera foto principală de 22,56 megapixeli cu detecţie de faţă şi blitz dual-tone promite performanţă ridicat folosind un sistem avansat de stabilizare electronică. Sub display a fost integrat un senzor de amprentă capacitiv, care nu este acompaniat de un buton fizic.

Desigur, preţul produselor Xiaomi este întotdeauna un subiect interesant de discuţie, iar Mi Note 2 este puţin mai scump decât ne-am obişnuit. Versiunea de bază cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare va costa 2799 yuan, echivalent cu 415 dolari, în timp ce versiunea de top cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare UFS 2.0 va intra pe piaţă la 3499 yuan, adică 515 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult