HMD anunţă o mişcare surpriză care va îmbunătăţi securitatea telefoanelor Nokia

Autor: Aurelian Mihai 19.06.2019
HMD anunţă o mişcare surpriză care va îmbunătăţi securitatea telefoanelor Nokia

HMD, producătorul telefoanelor Nokia, a decis să mute datele sincronizate de pe telefoanele utilizatorilor pe servere Cloud găzduite de Google în Finlanda.

Locaţia aleasă de compania finlandeză pentru păstrarea datelor de activare, măsurători de performanţă şi alte informaţii personalizate preluate de pe telefoanele utilizatorilor a fost decisă în primul rând pe criterii de transparenţă, privind modul în care datele colectate sunt gestionate şi folosite. Aflate pe teritoriul Uniunii Europene, serverele Google Cloud închiriate de HMD se află sub influenţa legislaţiei GDPR şi a organismelor europene responsabile cu aplicarea acesteia.

Primele modele smartphone care beneficiază de noua platformă Cloud sunt Nokia 4.2, Nokia 3.2 şi Nokia 2.2. Şi telefoanele Nokia deja lansate vor fi tranziţionale automat pe serverele Google Cloud din Finlanda, dacă primesc actualizare la versiunea Android Q,.

Totodată, HMD a început o colaborare şi cu firma de consultanţă CGI, cu scopul analizării datelor colectate şi găsirea de noi modalităţi pentru îmbunătăţirea experienţei de utilizare a telefoanelor Nokia din generaţia actuală, cât şi pentru modelele viitoare.

Proiectate pentru a fi cât mai prietenoase cu mediul înconjurător, serverele Google găzduite în oraşul finlandez Hamina se fac remarcate prin folosirea preferenţială a surselor de energie regenerabile şi alte tehnologii avansate, cum ar fi un sistem care utilizează apa de mare pentru răcirea serverelor Cloud.

 

Tags: