HMD ar putea relansa modelul Nokia 2010 de acum 25 de ani

02.04.2018
HMD ar putea relansa modelul Nokia 2010 de acum 25 de ani

Alături de Nokia 3310, noul dispozitiv intră în clubul select telefoanelor Nokia cu design retro, readuse la viaţă din nostalgie faţă de o epocă a telefoniei mobile demult încheiată.

Anunţat în anul 1994, Nokia 2010 este primul telefon mobil care oferea cu adevărat suport pentru trimiterea şi recepţionarea de mesaje SMS. Dispozitivul avea un ecran LCD monocrom care putea afişa două rânduri de text, alerte la primirea mesajelor SMS şi dispunea de o tastatură T9 care înlesnea compunerea mesajelor text.

În rest, Nokia 2010 era o „cărămidă” tipică pentru compania finlandeză, prevăzută cu antenă GSM extensibilă şi acumulator de mari dimensiuni, bazat pe o tehnologie inferioară celei Li-ion.

Pregătit pentru relansare într-o versiune modernă, noul Nokia 2010 va avea conectivitate 4G LTE şi ar putea fi livrat cu o selecţie de aplicaţii „esenţiale”, cum ar fi client pentru reţelele WhatsApp şi Facebook.

La el ca versiunea modernă a lui Nokia 3310, modelul 2010 păstrează o parte din desingnul predecesorului, cum ar fi organizarea tastelor şi forma dreptunghiulară a carcasei. Totuşi, alte aspecte cum ar fi ecranul color şi compatibilitatea cu noi standarde de comunicaţii mobile sunt aspecte care nu pot fi neglijate la un produs ce va fi lansat în anul 2018.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult