Honor 9X vine în Europa cu tot cu Google Play. Este un rebrand al unui alt model Huawei

24.10.2019
Honor 9X vine în Europa cu tot cu Google Play. Este un rebrand al unui alt model Huawei

Honor a fost primul brand Huawei care s-a confruntat cu probleme după anunţul includerii Huawei pe Entity List, această veste venind cu doar câteva zile înainte de lansarea oficială a seriei Honor 20. Din fericire, licenţele pentru aceste dispozitive erau deja în efect, iar acestea au putut fi lansate cu tot cu servicii Google. Acum, următoarea lansare importantă din portofoliul Honor, modelul Honor 9X scapă de problemele pe care seria Mate 30 le-a întâmpinat în urmă cu câteva săptămâni: foloseşte acelaşi hardware, deja licenţiat, al altor modele Huawei.

Honor 9X este un dispozitiv mid-range din gama superioară, aproape identic cu modelul P Smart Z de la HUawei, fiind echipat cu un ecran de 6,59” cu rezoluţie Full HD şi fără decupaje, un chipset Kirin 710F şi opţiuni de configuraţie cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare sau 6 GB RAM şi 128 GB stocare. Camera frontală de 16 megapixeli este montată pe un sistem retractabil mecanic, similar cu ceea ce am văzut pe modelele Vivo NEX de anul trecut şi mai nou pe variantele OnePlus Pro.

Camera principală are la bază celebrul senzor de 48 megapixeli pe care l-am tot întâlnit în ultimele câteva luni pe majoritatea dispozitivelor de medie, alături de o cameră de 8 megapixeli ultra-wide şi o cameră pentru adâncime de 2 megapixeli.

Modelul Honor 9X a fost anunţat momentan pentru două pieţe. Rusia, unde modelul de bază va fi lansat la preţul de 18.990 ruble, adică echivalentul a 300 de dolari, şi Olanda, unde se va vinde la 199 euro pentru o perioadă limitată şi la 300 de euro la preţ întreg. Software-ul pre-instalat pe acest model este EMUI 9.1, bazat pe Android 9.0 Pie.

Chiar dacă acest model Honor vine cu aplicaţii Google, compania face eforturi pentru a populariza Huawei Mobile Services şi magazinul de aplicaţii proprietar App Gallery, punând la dispoziţia dezvoltatorilor un fond de 1 miliard de dolari, care să îi ajute să îşi porteze aplicaţiile de pe Google Play.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult