HTC ar putea lansa luna viitoare un smartphone inedit, prevăzut cu senzori de presiune pe lateralul carcasei

20.04.2017
HTC ar putea lansa luna viitoare un smartphone inedit, prevăzut cu senzori de presiune pe lateralul carcasei

Dezvoltat sub numele de cod „Ocean”, următorul smartphone high-end de la HTC pare să includă o nouă modalitate inedită de a interacţiona cu interfaţa Android şi aplicaţiile instalate, folosind o reţea de senzori dispuşi pe lateralul carcasei.

Invitaţia la evenimentul de lansare fixat pentru data de 16 mai 2017 nu oferă prea multe indicii, exceptând sloganul „Squeeze for the Brilliant U” şi un pliant în care poate fi întrezărit conturul noului smartphone.

Potrivit informaţiilor rămase deocamdată la rang de zvon, HTC U foloseşte senzori de presiune pentru a interpreta poziţia degetelor pe rama laterală şi forţa cu care strângem în palme carcasa telefonului, asociind anumite gesturi cu aplicarea unor comenzi. Noua funcţie ar urma să poarte numele Sense Touch.

Cât despre hardware-ul oferit, lista neoficială cu specificaţii descrie noul HTC U drept un smartphone cu ecran QHD de 5.5”, motorizat de chipsetul Snapdragon 835 şi ajutat cu 4GB sau 6GB memorie RAM (în funcţie de versiune). Opţiunile pentru spaţiu de stocare ar urma să includă 64GB şi 128 GB memorie internă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult