HTC One Mini, versiunea de buget a lui HTC One surprinsă într-o nouă imagine

HTC One Mini, versiunea de buget a lui HTC One surprinsă într-o nouă imagine

HTC One Mini, cunoscut până de curând sub numele de cod HTC M4, a ieşit la lumină într-o nouă imagine de prezentare ce surprinde varianta albă a telefonului, afişând multe din trăsăturile modelului premium HTC One.

Adăpostit într-o carcasă mai îngustă decât cea folosită pentru vârful de gamă HTC One, dar aproape la fel de lungă, One Mini este mai confortabil de ţinut în palmă iar ecranul de 4.3 inch – similar celui folosit de competitorul Galaxy S4 Mini – poate fi cuprins fără prea mari dificultăţi cu degetele unei singure mâini. Din păcate imaginea obţinută dintr-o sursă neoficială nu poate dezvălui şi rezoluţia aleasă pentru ecran. Putem spera totuşi la folosirea unei exemplar cu rezoluţie 720p, suficientă pentru dimensiunea de ecran aleasă.

HTC One vs HTC One Mini

Foarte apreciat la modelul One, designul unibody cu suprafeţe din metal şlefuit şi inserţii ceramice a fost preluat şi de modelul One Mini, dar într-o formă care substituie inserţiile ceramice cu elemente din plastic. Folosit din raţiuni de reducere a costurilor şi păstrarea greutăţii finale la un nivel cât mai redus, plasticul are unele dezavantaje de ordin estetic, cum ar fi îngroşarea ramei care înconjoară ecranul şi cele două grile metalice.

Printre dotările prezente la modelul HTC One şi omise la versiunea One Mini se numără şi transmiţătorul infraroşu, care putea fi folosit împreună cu o aplicaţie Android dedicată pentru transformarea telefonului mobil în telecomandă universală pentru televizor sau alte dispozitive aflate în apropiere. În rest, One Mini păstrează camera frontală şi repertoriul de senzori plasaţi deasupra ecranului.

Chipsetul instalat ar putea fi un exemplar din seria Snapdragon 400, cu CPU dual-core la 1.4 GHz. Despre camera foto instalată pe spatele carcasei aflăm că ar putea fi capabilă să filmeze la rezoluţie 1080p, dar fără mai multe detalii cu privire la senzorul de imagine folosit.

Potrivit zvonurilor, HTC One Mini va fi lansat în a doua parte a acestei veri sau începutul toamnei, echipat cu sistemul Android 4.2.2 Jelly Bean, personalizat cu interfaţa HTC Sense.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult