HTC U11 a fost dezvăluit oficial. Vine cu Snapdragon 835 şi noul senzor Edge Sense

16.05.2017
HTC U11 a fost dezvăluit oficial. Vine cu Snapdragon 835 şi noul senzor Edge Sense

HTC a dezvăluit în sfârşit mult aşteptatul model flagship U11. Se pare că leak-urile din ultimele câteva luni erau bazate pe informaţii din surse de încredere, întrucât noul model nu vine cu nicio surpriză notabilă. Fiind un dispozitiv din gama HTC U, acesta vine cu o construcţie predomninant din sticlă, cu o ramă metalică şi un nou sensor inovativ de atingere pe suprafaţa acesteia, care oferă acces la funcţii rapide fără atingerea ecranului. 

 

Hardware-ul lui HTC U11 nu este deloc surprinzător, listele de specificaţii tehnice fiind disponibile pe internet de câteva săptămâni bune. Vorbim despre un smartphone cu display de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) protejat de sticlă curbată Gorilla Glass 5 pe ambele părţi. Panoul este bazat pe tehnologia Super LCD 5, care ar trebui să ofere unghiuri de vizibilitate mari şi culori natural. La baza dispozitivului stă noul chipset Snapdragon 835 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, dotări de top, comparabile cu cele ale concurenţei. Întrucât Samsung Galaxy S8 vine cu processor Exynoss în Europa, HTC U11 este primul dispozitiv cu Snapdragon 835 disponibil pe această piaţă. 

 

Construcţia din sticlă şi metal este completată de rezistenţă la apă şi praf cu certificare IP68, iar în ciuda criticilor pentru modelele HTC U Ultra şi U Play, compania nu a integrat un jack de căşti pentru redarea la căşti. În pachetul dispozitivului sunt incluse castile USonic, care beneficiază de mufă USB Type-C şi integrează tehnologie de anulare a zgomotului de fundal activă.  

La capitolul foto, HTC U11 beneficiază de două camere performante. Cea principală, de pe spate, vine cu un sensor de 12 megapixeli, diafragmă f/1.7 şi blitz dual-LED, însă HTC doreşte să se diferenţieze de concurenţă integrand microfoane cu definiţie înaltă şi capabilitatea „Acoustic Focus”. Camera frontal beneficiază de un sensor de 16 megapixeli. 

 

Desigur, elementul distinctiv al acestui terminal este suprafaţa tactilă Edge Sense, care poate să realizeze diverse funcţii atunci când telefonul este strâns în mână. De exemplu, pot fi realizate capturi de ecran oriunde în interfaţa telefonului, pot fi realizate fotografii în aplicaţia de cameră sau pot fi preluate apeluri cu o simplă strângere a marginilor telefonului, lucru care ar putea fi util pentru unii şi deranjant pentru alţii. Aceste funcţii sunt posibile graţie software-ului proprietar HTC Sense, aplicat peste Android 7.1. Tot la capitolul software intră şi cei trei asistenţi virtuali pre-instalaţi pe telefon, printre care se regăseşte noul Sense Companion dezvoltat de HTC, Google Assistant şi Amazon Alexa. Probabil că Alexa oricum nu funcţionează în România, întrucât nu avem acces oficial la serviciile Amazon, în timp ce în China nu funcţionează niciunul. Pentru China, HTC a instalat Baidu DuerOS. 

 

HTC U11 se lansează în România în luna iunie, urmând a fi disponibil în cinci variante de culoare: Amazing Silver, Sapphire Blue, Brilliant Black şi Ice White la lansare, modelul Solar Red urmând a fi lansat ulterior. Momentan nu avem un preţ oficial pentru HTC U11, însă cu siguranţă nu va fi mai mic decât cel al concurenţei directe pe segmentul high-end. 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult