Huawei ar putea folosi un magazin de aplicaţii indian ca alternativă la Play Store: App Bazaar

02.03.2020
Huawei ar putea folosi un magazin de aplicaţii indian ca alternativă la Play Store: App Bazaar

Huawei nu pare să fi găsit încă soluţia perfectă pentru lipsa Google Mobile Services, însă încearcă în ultimele luni din ce în ce mai multe soluţii. Soluţia pe termen lung este să îşi dezvolte propriile Huawei Mobile Services până într-un punct în care acestea pot oferi utilizatorilor tot ce au nevoie, inclusiv un magazin de aplicaţii care să devină o alternativă reală la Play Store, ceva ce momentan nu este realizabil pe termen scurt. În India însă, compania ia în calcul realizarea unui parteneriat cu Indus OS pentru implementarea magazinului App Bazaar pe telefoanele sale vândute în regiune.

App Bazaar este un magazin de aplicaţii indian operat de compania OSLabs, dezvoltatorul Indus OS, care deja deţine 400.000 de aplicaţii în 12 limbi locale în portofoliul său. Alegerea unui astfel de magazin pare să fie simplă, întrucât eforturile companiei nu mai trebuie să fie investite în această regiune în achiziţionarea de conţinut pentru platforma proprie. Deja există clienţi şi o bază mare de aplicaţii folosite în India pe App Bazaar.

Momentan acest parteneriat nu a fost anunţat în mod oficial, însă cele două companii sunt în discuţii pentru a finaliza o înţelegere. Pe baza acesteia, atât telefoanele Huawei, cât şi cele din familia Honor vor putea fi livrate cu App Bazaar pre-instalat. De altfel, App Bazaar nu este la primul astfel de parteneriat. Samsung a cumpărat de curând 20% din OSLabs, iar telefoanele Samsung sunt livrate cu un Galaxy Store bazat pe App Bazaar.

Dacă acest parteneriat între Huawei şi OSLAbs se dovedeşte a fi de succes, sunt puţine motive pentru care App Bazaar nu s-ar putea găsi şi pe smartphone-urile şi tabletele companiei din alte regiuni, mai ales dacă există deja aplicaţii şi servicii populare în toată lumea prezente pe acest magazin de aplicaţii.

Conform Economic Times, o publicaţie India Times, negocierile pentru parteneri internaţionali au fost afectate de coronavirus:

„Parteneriatul începe în India şi va urma să fie continuat şi în alte ţări. Problemele legate de coronavirus au amânat discuţiile pentru stabilirea parteneriatelor globale. Întrucât echipa din India este bazată local, a fost mai simplu să fie realizată o înţelegere acolo.”

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult