Huawei P40 Pro: primele imagini cu următorul telefon de top al producătorului chinez

02.03.2020
Huawei P40 Pro: primele imagini cu următorul telefon de top al producătorului chinez

Seria Huawei P40 este următoarea linie de smartphone-uri de top care va fi lansată pe piaţa internaţională, însă până acum am văzut imagini cu telefoanele doar din surse greu de verificat. Se pare că cei de la Digital Trends au reuşit să pună mâna pe un model P40 Pro prototip şi avem astfel primele imagini cu partea din spate a telefonului. Din păcate, publicaţia nu a putut filma şi partea din faţă, probabil pentru că acolo sunt imprimate elemente care pot identifica sursa acestui dispozitiv.

Chiar dacă pe spatele din sticlă curbată a telefonului putem vedea înscrisuri precum Polarie şi Blink, acele logo-uri vor fi înlocuite în versiunea finală cu Huawei şi Leica. Am mai văzut şi în anii trecuţi imagini cu dispozitive Huawei prototip, care aveau acelaşi tip de înscrisuri false pentru a încerca să protejeze identitatea dispozitivului.

La nivel de design, avem un modul de cameră ceva mai mare decât în cazul P30 Pro, însă modelul P40 pro pare să păstreze formatul. Avem trei camere în modulul principal, cel mai probabil fiind vorba despre o cameră cu lentilă wide, o cameră ultra-wide şi ceea ce pare a fi un zoom periscopic, care probabil măreşte de 5 ori, alături de un senzor de adâncime 3D TOF în partea dreaptă.

Întrucât imaginile noi nu par să descrie un telefon similar cu cele pe care le-am văzut în leak-urile precedente, există două posibilităţi. Fie acele leak-uri erau false, fie Huawei pregăteşte un model şi mai puternic decât P40 Pro. Se zvonea în urmă cu o lună ceva despre un dispozitiv numit Huawei P40 Premium, care ar fi un soi de echivalent al modelului Galaxy S20 Ultra, superior modelului Pro. Dacă într-adevăr aceasta este strategia Huawei, este posibil să vedem un smartphone cu o cameră mai mare, echipată cu un senzor în plus.

În afară de privit aceste imagini, nu avem foarte multe detalii noi pe care să le extragem din ele. Telefonul este destul de similar cu modelul de anul trecut la capitolul design, în timp ce spatele nu dezvăluie noi detalii pe care nu le ştim deja. Pe 26 martie însă, vom afla detalii complete despre seria Huawei P40. De fapt, deja ştim totul despre unul dintre dispozitivele din această nouă „familie”, întrucât Huawei a lansat deja modelul P40 Lite pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult