Huawei brevetează un telefon cu design „inspirat” de ZenFone 6. Ar putea fi P Smart Z 2020

11.12.2019
Huawei brevetează un telefon cu design „inspirat” de ZenFone 6. Ar putea fi P Smart Z 2020

Compania Huawei a fost acuzată de către utilizatori de-a lungul timpului că a „copiat” elemente de design pentru anumite modele de smartphone-uri de la Apple sau de la Samsung, însă un nou brevet înregistrat la EUIPO şi WIPO (descoperit de LetsGoDigital) sugerează că următoarea generaţie de smartphone-uri de buget P Smart ar putea primi inspiraţie de la un alt brand, mult mai mic pe piaţa de telefoane. Este vorba despre ZenFone 6 de la Asus, telefonul livrat la jumătatea anului 2019 cu o cameră rotativă.

Brevetul înregistrat de Huawei descrie două smartphone-uri cu cameră rotativă, una dintre ele fiind extrem de similară cu cea de pe ZenFone 6. Modelul candidat pentru acest tip de design este smartphone-ul de buget Huawei P Smart Z 2020, întrucât modelul din 2019 a fost folosit drept „cobai” pentru o altă metodă de a elimina decupajul pentru camera frontală.

În timp ce P Smart Z 2019 folosea o cameră retractabilă, similară cu cea de pe Vivo NEX şi OnePlus 7 Pro, noul design propune un mecanism rotativ. Camera foto va rămâne pe spatele dispozitivului în utilizare normală şi va fi ridicată deasupra marginii telefonului atunci când este necesară pentru autoportrete, sau probabil pentru deblocare prin recunoaştere facială.

Unul dintre design-urile propuse amplasează camera pe partea din stânga din spatele telefonului, însă doar unul dintre cei trei senzori vizibili ar face „acrobaţii” pentru a putea oferi funcţia de selfie, ceilalţi doi rămânand pe partea din spate. Cel de-al doilea design, care oferă posibilitatea de a roti camera cu ambii senzori, arată exact ca cea de pe ZenFone 6. Aici nu vorbim doar despre mecanism, ci şi despre forma modulului de cameră, care pare a fi identic în acesta planuri.

Desigur, înregistrarea unui brevet nu garantează că Huawei va lansa un telefon care va arăta exact aşa sau care va folosi aceste tehnologii. Există posibilitatea ca P Smart 2020 să vină cu o cameră rotativă de acest gen care va arăta complet diferit, sau ca acest model cu cameră rotativă să nu fie în dezvoltare activă, fiind vorba doar despre un concept intern.

Vom afla mai multe despre planurile Huawei pentru anul 2020 începând din luna ianuarie, când sunt aşteptate măcar câteva informaţii noi  despre lansările de smartphone-uri pentru piaţa din Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult