Huawei Mate 20 Pro are probleme cu ecranul. Utilizatorii se plâng pe internet

05.11.2018
Huawei Mate 20 Pro are probleme cu ecranul. Utilizatorii se plâng pe internet

Huawei Mate 20 Pro a reuşit într-un timp foarte scurt să devină cel mai atractiv telefon de pe piaţă. Acesta este echipat cu cel mai puternic hardware disponibil pe platforma Android, oferă metode de securizare moderne şi beneficiază de cea mai bine echipată cameră foto din industrie, însă display-ul său OLED ar putea fi însă componenta la care s-au făcut compromisuri. Mai mulţi utilizatori raportează că noile lor telefoane afişează un efect neplăcut în jurul display-ului, cauzat aparent de panouri de calitate slabă.

Utilizatorii care raportează aceste probleme nu sunt numeroşi, însă această problemă nu este izolată doar pentru unităţi vândute într-o anumită regiune. Există deja probleme raportate în Marea Britanie şi în Finlanda, unde cei afectaţi spun că ecranele telefoanelor au o aură verde la margini. Unii sugerează că ar putea fi vina lipiciului din jurul display-ului, care îl ataşează de rama metalică, în timp ce alţii sugerează că este vorba despre panouri de slabă calitate.

Pentru Mate 20 Pro, Huawei foloseşte panouri OLED produse de două companii. Una este LG Display, care a oferit în trecut panourile OLED pentru Pixel 2 XL (de asemenea un model problematic), iar cealaltă este compania chineză BGE. Primele „investigaţii” independente ale utilizatorilor sugerează că modelele afectate folosesc panouri LG.

Galerie foto

Un moderator al forumurilor Huawei UK a declarat că aceasta nu este o problemă, întrucât curbura ecranului poate produce astfel de efecte, însă compania s-a îndepărtat de această declaraţie spunând că nu este un răspuns oficial. Huawei Finlanda în schimb investighează rapoartele şi oferă utilizatorilor afectaţi telefoane noi la schimb.

Momentan nu avem un răspuns oficial din partea companiei, însă nici numărul utilizatorilor afectaţi nu pare să fie foarte mare. Cel mai probabil, Huawei va înlocui unităţile cu probleme şi va verifica mai bine panourile pe care le cumpără de la partenerii săi în viitor pentru a evita astfel de probleme cu unităţile care vor fi vândute în viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult