Huawei neagă scăderea comenzilor de smartphone-uri din fabricile Foxconn

05.06.2019
Huawei neagă scăderea comenzilor de smartphone-uri din fabricile Foxconn

UPDATE 05.06.2019: Într-o declaraţie oficială acordată CNET, Huawei neagă scăderea producţiei, spunând că totul merge normal. „Huawei neagă aceste zvonuri. Producţia noastră la nivel global funcţionează în parametri normali, fără ajustări notabile în vreo direcţie.”.

Huawei începe să câştige câteva mici lupte, însă războiul economic dintre SUA şi China în care este prinsă compania încă nu s-a terminat. Se pare că cererea pentru dispozitivele Huawei a scăzut destul de mult în ultimele săptămâni, iar acum, producătorul chinez începe să limiteze producţia anumitor modele. Conform unor informaţii publicate de South China Morning Post, Foxconn, unul dintre partenerii principali pentru asamblarea telefoanelor Huawei, a micşorat producţia unor modele şi a oprit complet alte linii de producţie.

Foxconn este o companie taiwaneză, responsabilă pentru asamblarea multor dispozitive electronice de la diverşi parteneri. Compania produce în fabricile sale iPhone-uri, MacBook-uri, smartphone-uri Nokia, Xiaomi şi multe dintre dispozitivele mobile Huawei. Întrucât Huawei este momentan într-o situaţie incertă, compania a decis să limiteze producţia anumitor modele şi să oprească complet dezvoltarea pentru altele, care sunt deja suficiente în stoc pentru a acoperi cererea la nivel mondial.

Compania chineză a fost inclusă pe „Entity List” de către guvernul american, o listă de companii „riscante”, care necesită aprobare explicită din partea autorităţilor pentru a putea lucra cu parteneri din SUA. Astfel, companii precum Google, Microsoft, Qualcomm, ARM şi multe altele nu vor mai putea oferi hardware şi software celor de la Huawei. Întrucât o sistare bruscă a parteneriatelor ar fi devastatoare pentru companie, SUA a acordat o amânare de trei luni, până în august a acestui embargou.

În urma veştilor, cererea pentru dispozitivele Huawei a scăzut la nivel mondial, iar Huawei ia acum acţiunile necesare pentru a nu produce stocuri prea mari, pe care să nu le poată vinde. În teorie, orice dispozitiv lansat înainte de includerea companiei pe Entity List, va putea fi produs şi vândut în continuare, chiar şi după ce companiile americane vor înceta parteneriatele. Nu este însă tocmai clar ce se va întâmpla cu dispozitivele din viitor care vor purta brandurile Huawei şi Honor.

Reprezentanţii companiei au discutat deja despre o alternativă la sistemul de operare Android şi despre faptul că produsele sale vor putea folosi în continuare componente precum antene Wi-Fi, Bluetooth şi carduri SD, chiar dacă nu va mai face parte din asociaţiile globale care dezvoltă aceste standarde. Totodată, este greu de crezut că Huawei va mai putea produce pentru prea mult timp smartphone-uri şi computere fără acces la procesoare Intel sau AMD şi la nuclee ARM.

Zvonurile spun că noul Kirin 985, următorul chipset high-end pentru mobile, a fost deja licenţiat, deci va putea fi integrat în următoarele smartphone-uri de top ale companiei (generaţiile Mate 30 şi P40), însă fără suport pentru serviciile Google şi fără acces la actualizările software oficiale, aceste dispozitive ar putea să nu fie la fel de apreciate de publicul din Europa precum dispozitivele din prezent.

Săptămâna trecută, Huawei a depus documente în SUA pentru a demonstra tribunalului că embargoul impus de guvern este neconstituţional.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult