Încărcătoare Nokia cu probleme, pericol de electrocutare!

Update: Nokia a anunţat că va înlocui nu mai puţin de 14 milioane de încărcătoare defectuoase, dar costurile vor fi suportate de către compania care le-a fabricat - BYD Co. Ltd (China). Ţinând cont că preţul de distribuţie este de 1 $ în medie, socoteala este simplă: 14.000.000 $ trebuie să scoată chinezii din buzunare.


Nokia a dat astăzi de veste că anumite modele de încărcătoare produse anul acesta au probleme de construcţie care ar putea duce la electrocutarea utilizatorilor.

Carcasa de plastic ce acoperă componentele interne nu este prinsă ferm, astfel că este posibilă detaşarea ei şi expunerea componentelor. Atingerea lor în timp ce telefonul se află la încărcat prezintă pericol de electrocutare. Până în momentul de faţă, nu au fost raportate incidente.

Modelele de încărcătoare semnalate de către producătorul finlandez sunt AC-3E şi AC-3U (distribuite în perioada 15 iunie - 9 august) şi AC-4U (13 aprilie - 25 octombrie). Nokia va înlocui gratuit aceste încărcătoare. Mai multe informaţii despre programul "Charger Exchange" găsiţi pe http://chargerexchange.nokia.com.

Electric shock risk