iPhone 9, iPad Pro şi noile AirTags ar putea fi amânate din cauza coronavirus. Noi detalii despre ele au apărut online

11.03.2020
iPhone 9, iPad Pro şi noile AirTags ar putea fi amânate din cauza coronavirus. Noi detalii despre ele au apărut online

Având în vedere că suntem aproape de jumătatea lunii martie, iar situaţia mondială se înrăutăţeşte din pricina epidemiei de COVID-19, este destul de clar că nu vom mai vedea foarte curând evenimente de lansare cu public pentru noi dispozitive. Astfel, evenimentul Apple care trebuia să aibă loc la finalul lunii va fi cu siguranţă anulat. Aici trebuiau să apară noi modele iPhone, iPad Pro şi noi produse precum AirTags, însă aparent, acestea vor întârzia. Ironic, dovezi despre existenţa lor au fost găsite de curând în codul pentru următorul sistem de operare mobil, iOS 14.

iOS 14 ar trebui să fie anunţat în cadrul WWDC, conferinţa anuală Apple dedicată dezvoltatorilor de aplicaţii. Întrucât iOS 14 se lansează abia în toamnă, acesta trebuie să fie compatibil cu toate dispozitivele, actuale şi viitoare, deci în codul sistemului de operare trebuie integrate din timp anumite rutine software, care să recunoască hardware-ul pe care rulează.

Întrucât noul iPhone (sau iPhone 9/iPhone SE2) şi noile produse urmau a fi anunţate şi lansate în primăvară, acestea sunt menţionate în codul noului sistem de operare.

Nu avem foarte multe detalii noi despre telefon, însă ştim cu siguranţă că va folosi Touch ID şi va fi compatibil cu Apple Pay şi funcţiile noi oferite de acesta (Express Transit, de exemplu şi probabil noua funcţionalitate CarKey) şi că va folosi o combinaţie de hardware nou şi vechi (carcasă de iPhone 8 şi componente de iPhone 11).

Noul iPad Pro va fi îmbunătăţit la nivel hardware şi va primi noi camere foto pe partea din spate. Acesta va fi primul iPad cu trei camere, una dintre ele urmând a fi un senzor Time of Flight, care va fi folosit în aplicaţii de tip AR. Desigur, există zvonuri despre integrarea suportului extins pentru mouse în iOS 14 pe iPad, iar Apple ar putea lansa o tastatură cu trackpad integrat pentru tabletele sale de top.

AirTags, dispozitivele similare cu Tile care permit găsirea unor obiecte „non-smart” urmau să fie anunţate la acest eveniment. Acestea vor integra baterii interschimbabile şi un difuzor pentru a reda sunet atunci când cauţi obiectele respective. O altă funcţie interesantă zvonită este posibilitatea de a folosi camera iPhone-ului pentru a găsi AirTag-ul, folosind realitatea augmentată.

Şi Apple TV ar putea primi un upgrade la nivelul telecomenzii. Aceasta ar putea primi o formă nouă şi integrare cu aplicaţii de fitness şi cu Apple Watch, telecomanda putând fi folosită pe post de senzor de mişcare pentru aceste activităţi.

Nu în ultimul rând, iOS 14 dezvăluie noile căşti Apple de top „over ear”, similare cu cele din gama Beats pe care compania le vinde de mulţi ani. Acestea, alături de un nou Apple Watch din generaţia 6 ar trebui să consolideze semnificativ categoria de accesorii pentru anul 2020, cea care este în continuă creştere de la an la an.

Toate acestea ar putea fi în continuare anunţate în cadrul unui eveniment online, sau poate prin intermediul unui comunicat de presă, la finalul lunii. Totuşi, faptul că fabricile Apple din China nu funcţionează la capacitate maximă sugerează că toate acestea se vor confrunta cu probleme de stocuri, deci există posibilitatea ca apariţia dispozitivelor să fie amânată.  Mai mult, chiar şi iPhone 12, care urmează să apară abia în toamnă, ar putea suferi o soartă similară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult