iPhone SE, dezasamblat – ce ascunde ultimul model iPhone la interior

01.04.2016
iPhone SE, dezasamblat - ce ascunde ultimul model iPhone la interior

Prezentat ca un telefon complet nou, iPhone SE păstrează încă multe asemănări cu modelul iPhone 5s pe care îl înlocuieşte.

Exceptând câteva componente cheie, cum ar fi chipsetul Apple A9, noul iPhone nu este prea diferit de telefonul lansat acum aproape 3 ani. Din păcate asta înseamnă şi că este cam la fel de dificil de reparat.

Carcasa cu dimensiuni identice modelului iPhone 5s poate fi deschisă relativ uşor, detaşând ecranul fixat pe poziţie folosind adeziv. Atenţie sporită trebuie acordată atât panglicii folosite pentru conectarea ecranului la placa electronică, dar şi cea folosită pentru conectarea senzorului Touch ID. Poziţionate pe laturi opuse ale carcasei, oricare din cele două poate fi deteriorată dacă forţăm prea mult detaşarea ecranului.

Un aspect interesant, multe din componentele folosite de iPhone SE sunt interschimbabile cu vechiul iPhone 5s. Spre exemplu, ecranul are aceeaşi funcţionalitate şi conector pentru placa electronică. Difuzorul şi modulul pentru vibraţii sunt identice. In mod surpinzător, modulul pentru cameră foto, deşi asemănător celui folosit cu telefoane iPhone 6s, nu este interschimbabil cu acesta. O altă diferenţă notabilă, acumulatorul are dimensiuni identice celui folosit pe iPhone 5s, însă foloseşte un conector diferit, astfel că nu veţi putea face economie înlocuind-ul cu o piesă pentru iPhone 5s achiziţionată la preţ redus.

Potrivit sistemului de evaluare al celor de la iFixit, iPhone SE primeşte un scor pentru reparabilitate de 6/10, identic celui acordat modelului iPhone 5s. 

Citeşte şi Galaxy S7, dezasamblat – cum arată cel mai scump telefon Samsung la interior

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult