Motorola RAZR: specificaţii hardware pentru cel mai ieftin telefon pliabil

13.03.2019
Motorola RAZR: specificaţii hardware pentru cel mai ieftin telefon pliabil

Telefonul pliabil RAZR de la Motorola pare să fie din ce în ce mai aproape de realitate. Acesta a apărut iniţial în tot felul de concepte neoficial, iar apoi a început să apară în brevete înregistrate de către producătorul american, iar acum avem şi primele detalii despre hardware-ul intern al telefoului, care justifică preţul semnificativ scăzut pe care îl va avea faţă de cel al dispozitivelor Samsung Galaxy Fold şi Huawei Mate X.

Dispozitivele Samsung şi Huawei ţintesc spre piaţa high-end, către utilizatori dispuşi să plătească dublu pentru cea mai nouă tehnologie disponibilă pe piaţă, însă Motorola pare să meargă spre utilizatorul de rând, care ar plăti în plus pentru telefon, însă nu chiar atât de mult. În consecinţă, specificaţiile hardware ale telefonului vor fi semnificativ mai scăzute, fiind bazat pe un procesor mid-range şi echipat cu un acumulator mai modest, cât şi cu un ecran de rezoluţie mai mică.

Conform XDA-Developers, Motorola RAZR va beneficia de un ecran pliabil cu diagonală de 6,2” cu rezoluţie 2.142 x 876 pixeli. Practic, acesta va fi un ecran foarte înalt atunci când telefonul este deschis, în timp ce la exterior va fi integrat un ecran mic cu rezoluţie 800 x 600 pixeli. La baza lui RAZR va sta un chipset Snapdragon 710, care va fi livrat în configuraţii 4 + 64 GB sau 6 + 128 GB, nicidecum 8 sau 12 GB RAM precum modelele pliabile deja anunţate.

Motorola RAZR – Specificaţii

Ecran
  • Principal: Flexibil, 6,2”, OLED, 2.142 x 876 pixeli
  • Secundar: rezoluţie 800 x 600 pixeli
Sistem de operare Android 9.0 (?)
Chipset Snapdragon 710
Procesor octa-core (8x Kryo™ 360 @ 2.2GHz)
Procesor grafic Adreno 616
RAM 4/6 GB
Stocare 64/128 GB
Baterie 2.739 mAh
Culori Alb, Negru, Auriu

Practic, telefonul Motorola va fi un telefon obişnuit cu clapetă, nu un telefon pliabil care se transformă la nevoie într-o tabletă. În locul unor acumulatori dubli sau de dimensiuni foarte mari, Motorola RAZR va integra un acumulator de 2.730 mAh, similar cu modelele iPhone din prezent. Un senzor de amprentă va fi integrat în telefon, însă acesta va fi disponibil pe partea din spate, nu în display.

O altă informaţie interesantă care a apărut odată cu aceste detalii despre hardware-ul lui Motorola RAZR este logo-ul pe care Motorola îl va folosi, care foloseşte litere mici şi un font diferit faţă de logo-ul clasic.

RAZR, sau „Voyager”, este acum în stadiu de proiect în laboratoarele Motorola şi ar putea fi lansat cândva în cursul anului 2019, la un preţ de aproximativ 1.500 de dolari. Deja există informaţii despre faptul că telefonul va fi prezent în oferta operatorului american Verizon în culorile alb, negru şi auriu.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult