iPhone XR 2019 va fi ultimul model iPhone cu ecran LCD

22.01.2019
iPhone XR 2019 va fi ultimul model iPhone cu ecran LCD

Ajunse suficient de ieftine pentru folosire la scară largă şi cu avantaje de necontestat în privinţa calităţii imaginii, ecranele OLED vor echipa în curând şi telefoanele din gama „accesibilă” iPhone XR.

Potrivit informaţiilor apărute în publicaţia Wall Street Journal, începând cu anul 2020 Apple va lansa exclusiv telefoane echipate cu ecrane OLED. Asta înseamnă că succesorul iPhone XR pregătit pentru lansare în această toamnă va fi ultimul model iPhone nou lansat, echipat cu ecran LCD.

Abandonarea tehnologiei LCD are avantaje multiple, ecranele OLED fiind mai subţiri şi uşor de modelat după conturul şi forma carcasei, reducând sau eliminând cu totul rama laterală. Nu în ultimul rând, folosirea ecranelor OLED este cerinţă obligatorie pentru dezvoltarea unui model iPhone cu ecran pliabil.

Schimbarea de plan vine însă ca un duş rece pentru principalul furnizor de ecrane LCD, Japan Display, deja aflat în dificultăţi financiare după ce Apple a redus producţia actualului model iPhone XR.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult