iPhone XS şi iPhone XS Max sunt cele mai puternice smartphone-uri de până acum

19.09.2018
iPhone XS şi iPhone XS Max sunt cele mai puternice smartphone-uri de până acum

În două zile, noile modele iPhone XS şi iPhone XS Max de la Apple vor ajunge în magazinele de specialitate din ţările care fac parte din primul val de lansare, însă deja telefoanele au ajuns în mâinile câtorva utilizatori din presa americană. Astfel, au apărut şi primele teste de performanţă cu noile telefoane, care pun procesorul Apple A12 Bionic în topul mondial de performanţă în majoritatea testelor. Anul trecut, A11 Bionic reuşea de asemenea să depăşească concurenţa de pe Android.

Până când vom primi noile modele de iPhone la test în redacţia go4it, va trebui să ne mulţumim cu testele realizate de tomsguide.com, care spun că noile modele XS şi XS Max sunt cele mai puternice dispozitive de pe piaţă din acest moment.

În testul Geekbench 4, iPhone XS Max reuşeşte să întreacă toate celelalte modele din comparaţie, cu 11.515 puncte în testul multi-core. Acesta depăşeşte iPhone XS, care atinge un scor de 11.420, iPhone X, cu 10.357 puncte şi modele precum OnePlus 6, Galaxy Note9, LG G7 ThinQ şi Galaxy S9+, toate cu scoruri între 8.295 şi 9.088 puncte. Diferenţa dintre iPhone XS şi iPhone X este însă de numai 11%, sub valoarea de 15% prezentată de Apple în cadrul evenimentului de săptămâna trecută.

În cazul editării video, iPhone XS Max şi iPhone XS reuşesc să iasă campioni absoluţi, cu scor egal de 39 secunde în micşorarea unui clip 4K la 1080p în aplicaţia Adobe Clips. iPhone X a reuşit acelaşi lucru în 43 secunde, o diferenţă mică, în timp ce modele precum Galaxy S9+, LG G7 şi OnePlus au stat 2 min 32 sec, 3 min 16 sec, respectiv 3 min şi 45 sec. Galaxy Note9 nu are momentan suport pentru aplicaţia Adobe Clips.

Singurele teste în care telefoanele cu Android au ieşit în faţa modelelor XS au fost cele de performanţă 3D, OnePlus 6 fiind campion în cazul testului 3D Mark Slingshot Extreme, în timp ce Galaxy S9+ a reuşit să întreacă toate celelalte modele în testul GFX Bench 5.0 în testul Car Chase.

Ca în cazul oricăror teste de acest gen, este necesar un „asterisc”. iPhone XS şi iPhone XS Max sunt cele mai puternice telefoane atunci când vine vorba despre putere de procesare, însă rezultatele ar putea varia în funcţie de aplicaţiile utilizate. Cea mai mare difernţă este evidentă însă în aplicaţii de editare video, unde Apple este cu mult în faţa concurenţei în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult