LG G3: o interfaţă grafică refăcută, noi module software, specificaţii şi o primă imagine (update)

LG G3: o interfaţă grafică refăcută, noi module software, specificaţii şi o primă imagine (update)

Update: Pe lângă noutăţile software de mai jos şi nesigurele specificaţii hardware, a ieşit acum la iveală şi prima imagine neoficială a viitorului telefon LG. După cum se observă din imaginea de mai jos, LG a păstrat setul de butoane Rear Key pozitionat pe spatele telefonului, însă acesta va primi un design nou.

Lângă butoane, camera foto şi bliţ se află amplasat un senzor necunoscut. LG a amplasat senzorul infraroşu de la G Flex în acelaşi loc, afirmând că această pozitionare este mai bună în cazul unui terminal de mari dimensiuni, deci este posibil să fie de fapt vorba despre acelaşi modul hardware.

 


După ce Samsung, HTC şi Sony şi-au prezentat aşii din mânecă, curiozitatea utilizatorilor se îndreaptă către LG şi viitorul lor vârf de gamă G3. Va trebui să ne înarmăm cu puţină răbdare până la dezvăluirea oficială a acestuia, însă între timp ne putem mulţumi şi cu noi zvonuri care confirmă sau infirmă anumite specificaţii hardware şi prezintă noutăţile software pregătite de companie.

După cum am văzut în cazul G2 şi G Flex, LG încearcă să îmbunătăţească constant interfaţa sa software proprietară, iar noul G3 va beneficia de o actualizare grafică importantă. Conform unor capturi de ecran recente, designerii LG s-au încadrat şi ei în tendinţa actuală de aplatizare şi simplificare a interfeţelor grafice, creând un mediu nou cu elemente rectangulare plate şi pictograme puternic colorate.

Pe lângă noul mediu grafic, LG a implementat şi o serie de noutăţi software. Astfel, noua interfaţă LG UI va include un valet digital (Concierge ) care va da diverse sfaturi, cum ar fi cele legate de prognoza meteo şi garderoba adecvată, sau un widget pentru apelarea rapidă a contactelor favorite, un modul software binecunoscut de la alte interfeţe grafice precum HTC Sense.

Specificaţiile hardware nu sunt însă pe deplin clarificate în acest moment. Zvonurile anterioare au afirmat că LG G3 va oferi un ecran cu o diagonală de 5,5” şi rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli, aceasta din urmă fiind deja confirmată în mai multe rânduri de diverse capturi de ecran (inclusiv cele de faţă).

Dacă anterior s-a afirmat că LG G3 va fi motorizat de un cip Snapdragon 805 şi 3 GB de memorie RAM, două zvonuri diferite afirmă că am putea asista la ceva modificări. Astfel, informaţiile neoficiale despre LG isai FL, o exclusivitate japoneză pe baza căreia se crede că va fi construit şi G3, va oferi un cip Snapdragon 801, 2 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă şi o carcasă cu certificare IPx7.

În paralel, terminalul G3 care va sosi în reţeaua nord-americană Verizon va avea tot 2 GB RAM şi 32 GB de memorie internă, la fel ca posibilul echivalent japonez, dar va oferi o cameră foto cu rezoluţie de 16 MP, nu 13 MP cum s-a afirmat până acum.

LG G3 este aşteptat să debuteze undeva în lunile iunie sau iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News