MediaTek ar putea lansa primul modem 5G cu preţ accesibil

05.11.2018
MediaTek ar putea lansa primul modem 5G cu preţ accesibil

Dacă ne luăm după zvonurile care circulă în jurul viitorului flagship Galaxy S10, costul implementării tehnologiei 5G în telefoane mobile este atât de mare încât Samsung va lansa o ediţie ultra-premium Galaxy S10 X 5G, doar pentru justifica această dotare. Însă tratamentul exclusivist ar putea să nu dureze foarte mult, MediaTek venind din urmă cu Helio M70, un un modem 5G capabil să ofere viteze de până la 1Gbps prin conexiune de internet mobil.

Soluţia promisă de MediaTek este doar una temporară, un alt chipset care include şi modem 5G ca soluţie integrată urmând să fie lansat în preajma anului 2020.

Între timp, MediaTek speră să livreze actuala implementare M70 şi altor companii care doresc să includă conectivitate 5G pentru dispozitivele proprii, cum ar fi Apple. Având în vedere faptul că relaţiile dintre Apple şi Qualcomm nu sunt cele mai calde, iar soluţia celei din urmă este tot un modem separat de chipsetul principal, varianta unui iPhone cu modem 5G furnizat de MediaTek pare credibilă, mai ales dacă producătorul chinez oferă preţuri mai bune.

Anticipând cerere tot mai mare pentru soluţii de comunicaţii 5G, MediaTek a anunţat deja reevaluarea în creştere a bugetului alocat pentru dezvoltarea tehnologiilor 5G.

Momentan indisponibilă, o soluţie pentru integrarea modemului 5G direct în chipsetul telefonului este preferabilă, deoarece economiseşte spaţiu preţios pe placa electronică a dispozitivului şi ajută la reducerea costurilor, în prezent foarte ridicate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult