Meizu Pro 6 apare iar pe GFX Bench. Vine cu procesor deca-core de la MediaTek

22.03.2016
Meizu Pro 6 apare iar pe GFX Bench. Vine cu procesor deca-core de la MediaTek

Producătorul chinez Meizu se pregăteşte să lanseze primul smartphone cu procesor deca-core, Meizu Pro 6, caracteristicile acestuia fiind deja listate în baza de date a benchmark-ului GFX Bench. O nouă versiune a telefonului a apărut în aceeaşi listă de dispozitive, însă cu hardware puţin diferit, ceea ce sugerează că este vorba mai degrabă despre o platformă de test şi nu de dispozitivul final. Interesant este faptul că sunt listate două variante de procesoare cu zece nuclee, ambele realizate de MediaTek.

Conform noilor detalii, Meizu Pro 6 va fi lansat în două variante, cu procesor MediaTek Helios X20 sau cu Helios X25, ambele fiind bazate pe aceeaşi arhitectură ARMv8. Acestea dispun de câte zece nuclee Cortex-A53, diferenţa fiind frecvenţa la care acestea rulează. X20 pare să fie modelul de bază, tactat la 2,0 GHz, în timp ce X25 rulează la 2,5 GHz şi va fi probabil integrat în modelul de top. În funcţie de variantă, Meizu va integra 3 sau 4 GB memorie RAM, iar spaţiul de stocare va fi de 32 GB.

Display-ul listat de 4,6” cu rezoluţie Full HD nu pare să fie cel de pe versiunea finală a telefonului. Listele de caracteristici disponibile în trecut sugerau un display mare, de 5,7” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), cu margini curbate şi protecţie de sticlă care se întinde pe toate cele patru laturi ale dispozitivului. Listarea de pe GFX Bench sugerează că Meizu Pro 6 va integra un senzor foto de 20 megapixeli pe partea din spate, cu capabilitate de filmare 4K şi un senzor foto frontal de 5 megapixeli.

Conform MediaTek, modelul de chipset Helios X25 va fi exclusiv pentru Meizu Pro 6, compania oferind spre vânzare către aţi producători doar Helios X20. Din fericire, performanţa nu va fi cu mult mai slabă, întrucât acest model de X20 va fi tactat la 2,3 GHz. Momentan nu este clar când se va lansa modelul Pro 6 de la Meizu şi nici dacă vor răsări alte modele deca-core pe piaţă înainte de apariţia acestuia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult