Microsoft opreşte suportul pentru Windows Mobile 10

10.12.2019
Microsoft opreşte suportul pentru Windows Mobile 10

Microsoft încetează începând de astăzi, 10 decembrie, activitatea în mod oficial pentru susţinerea platformei Windows Mobile 10. Compania a oprit dezvoltarea de capabilităţi noi de mai multă vreme, însă astăzi expiră oficial termenul pentru suportul hardware şi software pentru toţi utilizatorii, fie că aceştia erau utilizatori de rând, sau companii care foloseau o flotă de dispozitive mobile cu sistemul de operare mobil de la Microsoft.

Începând de astăzi, sistemul de operare Microsoft Windows 10 Mobile va rămâne „blocat în timp”. Acesta nu va mai primi niciun nou update, nici măcar pentru securitate în cazuri critice, pentru vulnerabilităţi grave. Telefoanele echipate cu Windows 10 mobiel vor continua să funcţioneze, iar magazinul de aplicaţii rămâne momentan funcţional, încă probabil că nu pentru foarte mult timp.

Multe dintre aplicaţii au retras însă de multă vreme suportul pentru această platformă, iar utilizatorii s-au mutat deja în mare parte pe alte platforme software, precum iOS şi Android. Inclusiv Microsoft, care o perioadă a dispărut de pe piaţa de telefoane mobile, a anunţat de curând că se va întoarce, însă folosind platforma software Android de la Google.

Noul smartphone Microsoft Surface Duo pare să fie orientat către productivitate, cu o interfaţă împărţită pe două ecrane, dezvoltată peste sistemul de operare Android. Acest model va avea integrate capabilităţi software pentru a putea comunica cu sistemul de operare Windows, compania dezvoltând în paralel şi tableta Surface Neo, echipată cu noul Windows 10X, care va oferi funcţionalitate similară, pe o suprafaţă de lucru mult mai mare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult