Motorola One Vision (P40) va fi primul model al companiei cu ecran perforat şi procesor Samsung Exynos

19.03.2019
Motorola One Vision (P40) va fi primul model al companiei cu ecran perforat şi procesor Samsung Exynos

Motorola a trecut prin multe tranziţii în ultimul deceniu, însă acum pare să îşi fi regăsit identitatea şi un segment de piaţă pe care să poată prospera. Smartphone-urile mid-range ieftine par a fi specialitatea companiei acum, iar în căutarea unei soluţii hardware mai economice pentru Modelul One Vision P40, un smartphone dedicat pieţei din China, Motorola pare să fi găsit ceva foarte ciudat: un chipset Samsung Exynos. Acesta nu este primul smartphone care nu este produs de Samsung bazat pe un astfel de cip, însă este unul dintr-o listă foarte scurtă.

Noul dispozitiv Motorola One, care va fi vândut în China sub numele de Motorola P40, a fost listat în baza de date GeekBench, iar configuraţia sa hardware a reuşit să surprindă pe toată lumea. Anul trecut, modelul P30 venea echipat cu un chipset Snapdragon 625, popular în rândul producătorilor de dispozitive de medie ieftine. Anul acesta, Motorola P40, care probabil că va fi livrat în vest sub numele Motorola One Vision, alege un chipset Exynos 9610 produs de Samsung, tot din gama mid-range, însă ceva mai performant.

Acesta este acelaşi chipset pe care îl putem întâlni pe gama de dispozitive Galaxy A de la Samsung, deci ne putem aştepta la performanţă ridicată, acesta beneficiind de patru nuclee rapide Cortex-A73 la 2,3 GHz şi patru nuclee mai lente Cortex-A53 la 1,7 GHz, suport pentru rezoluţii QHD, LTE la viteză Cat.12 şi suport pentru filmare în format 4K la peste 60 de cadre pe secundă. Cu un asemenea procesor şi alăturat unui modul de 6 GB memorie RAM, Motorola P40 ar putea fi un nou mid-range atractiv.

Probabil că preţul modelului Motorola One de anul trecut nu va fi păstrat şi pe modelul One Vision. Din imaginile 3D realizate pe baza proiectului oficial, telefonul pare să vină echipat cu o carcasă premium din sticlă şi aluminiu, telefonul de anul trecut fiind realizat aproape exclusiv din plastic. De asemenea, acesta pare să fie echipat cu un ecran perforat, care găzduieşte camera în colţul din stânga sus, componentă care cu siguranţă va adăuga costuri în plus de producţie.

Faptul că  Motorola dezvoltă acest telefon sub numele One Vision sugerează că telefonul va fi livrat cu Android One din fabrică, versiunea pre-instalată pe unitatea care a fost testată cu GeekBench oferind deja Android 9.0 Pie. Acest lucru sugerează şi faptul că va primi în timp cel puţin una sau două versiuni noi şi actualizări lunare de securitate.

Galerie foto

Nu avem detalii despre preţ şi data de lansare, însă cu siguranţă telefonul va ajunge mai întâi pe piaţa din China cu un sistem de operare fără Google Services, după care va ajunge şi pe piaţa din vest.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult