Motorola Razr: probleme cu balamaua. Testele arată că rezistă la doar 25% de plieri din numărul promis

Motorola Razr: probleme cu balamaua. Testele arată că rezistă la doar 25% de plieri din numărul promis

Telefoanele plabile aduc noi provocări pentru producătorii de smartphone-uri. Acestea nu doar că sunt construite din componente mult mai fragile decât cele ale dispozitivelor tradiţionale, însă vin la pachet şi cu noi probleme precum componente în mişcare, care în timp pot ceda. Balamaua unui smartphone pliabil este una dintre cele mai importante componente, iar rezistenţa ei în timp garantează satisfacţia clienţilor pentru un produs premium de peste 1.500 de euro. În cazul Motorola Razr însă, rezistenţa în timp nu pare garantată.

Asemeni testului realizat la lansarea modelului Galaxy Fold, echipa CNET a realizat un livestream în care a pus Motorola Razr pe un dispozitiv mecanic pentru a testa rezistenţa la plieri multiple. Modelul Galaxy Fold a rezistat în toamna trecută la aproaximativ 1120.000 de plieri înainte ca ecranul să cedeze, însă balamaua a rămas intactă chiar şi după atâtea plieri. Samsung promite rezistenţă la 200.000 de plieri, în timp ce Motorola promite rezistenţă la peste 100.000 de plieri, ceea ce ar trebui să asigure mulţi ani de utilizare normală cu zeci sau chiar sute de plieri pe zi.

În cazul Motorola, ecranul s-a comportat foarte bine, acesta rămânând intact şi chiar fără urme de pliere. Din păcate însă, balamaua a cedat după 27.000 de plieri. Aceasta a suferit o problemă mecanică, care împiedică închiderea completă a telefonului aplicând forţă puţină. Acesta poate fi forţat, însă procesul vine şi cu un sunet deranjant, lucru care sugerează că a apărut o problemă mecanică în mecanism.

Desigur, testele de acest fel nu sunt tocmai realiste. Dispozitivele sunt realizate pentru a fi pliate de sute de mii de ori pe parcursul a câţiva ani de utilizare, în timp ce plierea repetată folosind un dispozitiv mecanic nu constituie un caz de utilizare realist. Totuşi, acest tip de test nu sugerează că dispozitivele Motorola ar putea avea o „viaţă” atât de lungă precum modelele Fold de la Samsung.

Există însă o diferenţă între cele două teste CNET. În cazul Galaxy Fold, dispozitivul a închis telefonul complet şi l-a desfăcut de 120.000 de ori, în timp ce în cazul lui Razr, din cauza dimensiunilor diferite, acesta a fost calibrat pentur a închide telefonul doar până la jumătate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult