Nexus 5 este disponibil oficial în România începând de astăzi

Nexus 5 este disponibil oficial în România începând de astăzi

Google a anunţat ieri seară lansarea noului său terminal de referinţă Nexus 5, însă utilizatorii din România care doresc să intre cât mai repede în posesia acestui atractiv model sunt blocaţi de indisponibilitatea magazinului hardware şi pe teritoriul ţării noastre. Dacă Nexus 4 a ajuns pe la noi cu o întârziere considerabilă, LG a grăbit mult lucrurile în cazul Nexus 5.

LG România a anunţat că Nexus 5 este disponibil oficial şi pe teritoriul ţării noastre începând de astăzi, acesta urmând să intre în ofertele operatorilor şi în cele ale magazinelor de specialitate. În acest moment nu există nici un anunţ oficial venit din partea operatorilor de telefonie mobilă, însă Nexus 5 are deja un preţ şi o disponibilitate locală.

Astfel, versiunea cu memorie internă de 16 GB poate fi găsită deja în România la un preţ de 1998 de lei. Această versiune are un preţ de 350€ în magazinele oficiale Google din Europa, adică de aproximativ 1550 de lei. Trebuie menţionat însă că, la fel ca în cazul Nexus 4, telefonul se bucură de subvenţiile Google doar în propriul lor magazin, în celelalte ţări acesta ajungând prin canalele oficiale LG la fel ca orice alt terminal.

Modelul anterior a debutat local la un preţ mult mai ridicat deoarece a  intrat pe canalele gri, însă decizia LG de a lansa atât de repede şi în România noul Nexus 5 ne oferă de la bun început un preţ care, dacă nu este tot atât de atrăgător ca cel din Google Play, este măcar mai rezonabil. Nu sunt cunoscute însă detalii despre disponibilitatea efectivă. Stocurile de Nexus 5 puse în vânzare ieri noapte au fost epuizate în 33 de minute, iar LG a luptat din greu anul trecut pentru a acoperi cererea imensă pentru terminal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News