Nokia 222: un feature phone cu internet

26.08.2015

În cazul în care aveţi nevoie de un telefon de rezervă ieftin, Microsoft în continuare lansează terminale Nokia. Cel mai recent model este Nokia 222, un dispozitiv mic şi ieftin al cărei atracţie principală este conexiunea de date, care oferă funcţii limitate de browsing şi socializare. Acest model este orientat în special către ţările emergente, însă va fi lansat în toată lumea la pun preţ foarte mic.

Microsoft va lansa Nokia 222 în două variante: single şi dual-SIM. Ambele modele dispun de un display de 2,4” cu rezoluţie QVGA (320 x 240 pixeli), taste alfanumerice, Bluetooth, Radio FM, suport pentru redare de MP3-uri şi slot microSD. Bateria este garantată pentru 29 de zile în stand-by pentru versiunea cu un singur SIM şi 20 de zile pentru cea cu două cartele. Cu toate acestea, funcţiile online par a fi marea noutate a acestui terminal entry-level.

Microsoft a instalat din fabrică aplicaţii precum Opera Mini, Bing Search, MSN Weather, GroupMe by Skype, Facebook, Messenger şi Twitter. Toate acestea facilitează accesul la informaţii şi socializare, fiind construite special pentru asemenea dispozitive. Întrucât nu vorbim despre variantele pentru smartphone-uri ale serviciilor, acestea vor funcţiona mult mai bine pe conexiuni de date cu viteze modeste şi vor consuma mai puţin din traficul inclus în abonament. Nici măcar partajarea online de imagini nu ar trebui să necesite prea mult trafic, întrucât fotografiile realizate de telefon sunt înregistrate la rezoluţia de 2 megapixeli. Cei pasionaţi de jocuri pe mobil se vor bucura să audă că vor primi câte un joc gratuit pentru Nokia 222 în fiecare lună de la Gameloft.

Nokia 222 urmează să fie lansat în luna septembrie la un preţ de 37 de dolari în Statele Unite ale Americii (fără taxe), ceea ce ar sugera că în Europa acest terminal ar putea veni la un preţ de aproximativ 39,99 euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult