Microsoft a anunţat cel mai ieftin telefon cu internet: Nokia 215

Microsoft a anunţat cel mai ieftin telefon cu internet: Nokia 215

Microsoft a renunţat la brand-ul Nokia pentru smartphone-urile din gama Lumia, însă restul dispozitivelor mobile vor păstra vechiul nume. Unul dintre produsele anunţate cu bine cunoscutul logo pe carcasă este Nokia 215, prezentat de către Microsoft ca cel mai ieftin telefon cu internet. Deşi acesta nu pare să fie mai mult decât un succesor pentru Nokia 130, sub carcasa colorată de plastic se ascund nişte funcţii destul de interesante.

Nokia 215 este un model de telefon mobil de bază. Până în prezent, această categorie de dispozitive „entry level” includea doar telefoane care pot iniţia apeluri şi scrie SMS-uri, cu puţine alte funcţii pe lângă. Ei bine, Microsoft a integrat capabilitatea de a se conecta la internet în noul său telefon, lucru care aduce de la sine funcţionalitate extinsă.

Deşi nu avem de a face cu un smartphone, noul Nokia 215 vine cu aplicaţii precum Facebook, Facebook Messenger, Twitter, MSN Weather, Bing şi Opera Mini pre-instalate. Toate acestea folosesc conexiunea la internet prin intermediul reţelei 2G, ceea ce sugerează că viteza nu va fi un punct forte al experienţelor online. Totuşi, pentru mesagerie instantă prin intermediul Facebook Messenger şi browsing de bază ar trebui să fie de ajuns.

Din păcate, experienţa va fi limitată de hardware-ul modest al telefonului, care include un display de 2,4” cu rezoluţie QVGA (320 x 240 pixeli), o cameră foto de 0,3 megapixeli şi o tastatură alfanumerică clasică. Cu toate acestea, pentru pieţele din ţări emergente, un astfel de telefon ar putea duce la popularizarea serviciilor de socializare şi poate aduce internetul în mâna unor utilizatori care nu ar fi avut acces la acesta în alt fel.

Existenţa a două slot-uri pentru cartele SIM, capabilitatea de a reda radio FM şi lanterna sunt caracteristici deja obişnuite pentru „dumb phone”-urile Nokia, însă noul 215 vine cu încă o funcţie nouă, nemaivăzută pe un astfel de dispozitiv: conectivitate Bluetooth. Acest lucru înseamnă că sunetul redat de telefon va putea fi transmis fie către căşti, fie către boxe bluetooth fără alte cabluri.

Microsoft laudă autonomia noului telefon sugerând că nu trebuie încărcat foarte des. Nokia 215 ar trebui să poată sta în standby 29 de zile la o singură încărcare. Pentru echivalentul a 29 de dolari, noul dispozitiv pare să ofere foarte multe funcţii şi probabil că va schimba pentru totdeauna segmentul de jos al pieţei de telefoane mobile. Lansarea este programată pentru primul trimestru din 2015 în Europa, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult