Nokia 9 PureView: imagini noi cu telefonul. Informaţii despre data de lansare

08.11.2018
Nokia 9 PureView: imagini noi cu telefonul. Informaţii despre data de lansare

În timp ce Samsung îşi ocupă timpul dezvoltând dispozitive din noua categorie pliabilă, HMD Global încearcă să inoveze pe altă parte. După telefoanele cu 3 camere de la Huawei şi 4 camere de la Samsung, brandul Nokia ar putea fi cel care vine cu primul dispozitiv echpat cu 5 camere pe partea din spate. Aflând cât de mult interes există din partea utilizatorilor pentru un nou dispozitiv Nokia PureView, se zvoneşte că lansarea modelului Nokia 9 ar fi putut fi adusă mai aproape.

În ultima perioadă am tot văzut tot felul de imagini neoficiale cu Nokia 9 PureView, primul telefon care ar putea fi livrat cu cinci camere foto pe partea din spate. Cele mai recente, care ar putea fi realiate folosind planurile oficiale, având în vedere că au fost realizate de OnLeaks, prezintă un smartphone puţin diferit faţă de ceea ce ştiam până în prezent.

În primul rând, dispozitivul nu adoptă notch-ul, care a fost prezent pe majoritatea modelelor X şi Plus ale companiei din ultima perioadă. Acesta vine cu un ecran 18:9 cu o ramă nu foarte mare sus şi jos, un design relativ învechit pentru zilele noastre. Pe partea din spate, telefonul are cinci camere foto, dispuse în formă de săgeată, cu un blitz dual-tone şi un fascicul laser de-o parte şi de alta. Pe partea din faţă, telefonul include în continuare o singură cameră foto.

Galerie foto

La nivel hardware, Nokia 9 va beneficia de Snapdragon 845, 6 sau 8 GB RAM; 128 GB stocare şi un acumulator mare de 4.150 mAh. Pe lângă mufa USB Type-C, Nokia 9 nu beneficiază de un jack pentru căşti, ceva ne-am obişnuit deja să vedem pe dispozitive high-end.

Chiar dacă iniţial lansarea era programată pentru primăvară, există posibilitatea ca HMD Global să o fi adus puţin mai aproape, spre începutul lui 2019, probabil în luna ianuarie. Din păcate nu ştim exact când va fi acest eveniment şi nici nu avem detalii despre cele cinci camere foto alte dispozitivului. De asemenea, este dezamăgitor să aflăm că noul flagship Nokia va rămâne din nou în urmă cu o generaţie, chipset-ul Snapdragon 845 apropiindu-se de finalul „vieţii” sale pe piaţă, urmând a fi înlocuit cu noul Snapdragon 8150/855.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult