Nokia N98, telefon cu cameră de 12 MP şi zoom optic?

01.07.2009
Nokia N98, telefon cu cameră de 12 MP şi zoom optic?

Este normal ca, după ce Sony Ericsson şi Samsung au anunţat telefoane cu cameră de 12 MP (Sony Ericsson Satio şi Samsung Pixon 12), finlandezii să pregătească şi ei măcar un astfel de dispozitiv. Zvonurile actuale din online ne spun că Nokia va lansa până la sfârşitul anului sau cel târziu la începutul lui 2010 (în cadrul Mobile World Congress) un telefon cu cameră de 12 MP. Nimic revoluţionar aici, doar că nordicii se pare că vor să surclaseze concurenţa prin înzestrarea obiectivului Carl Zeiss cu un zoom optic de 3x.

În plus, spre deosebire de ceilalţi producători care au micşorat dimensiunea pixelilor pentru a creşte rezoluţia pe acelaşi senzor, Carl Zeiss a dezvoltat o tehnologie prin care se evită reducerea dimensiunii pixelilor (care duce la creşterea zgomotului din imagine) şi se păstrează o calitate optimă a fotografiilor.

Pentru Nokia, lansarea unui telefon cu zoom optic nu ar fi o premieră, căci în trecut a mai lansat două astfel de exemplare: Nokia N93 şi N93i. În ceea ce priveşte denumirea viitorului terminal finlandez, se vorbeşte despre Nokia N98 sau chiar Nokia N99. Desigur, acestea sunt simple speculaţii, bazate pe faptul că telefonul aproape sigur se va încadra în seria N (NSeries), iar ultimul anunţat poartă numele de N97.

Nokia N98 Concept

Urmărește Go4IT.ro pe Google News