OnePlus 8 Pro ar putea fi echipat cu încărcare wireless. Prima fotografie confirmă design-ul cu ecran perforat

23.01.2020
OnePlus 8 Pro ar putea fi echipat cu încărcare wireless. Prima fotografie confirmă design-ul cu ecran perforat

Compania OnePlus este cunoscută pentru produse de calitate la preţuri mai mici decât ale concurenţei, însă ultimele sale modele de top încep să se apropie din ce în ce mai mult de oferta premium din piaţă, atât când vorbim despre preţuri, cât şi din punct de vedere al design-ului. La capitolul funcţionalitate însă, compania are puţin de recuperat, iar anul acesta s-ar putea să vedem primul model de telefon al companiei echipat cu încărcare wireless şi nu numai.

OnePlus 8 Pro ar putea fi primul smartphone al companiei care va fi echipat cu încărcare wireless, dar şi rezistenţă la apă cu certificare IP68, la fel ca celelalte modele de top din piaţă. Cu această ocazie, compania ar putea atinge şi preţuri mai înalte pentru acest model, mai apropiate de cele ale dispozitivelor iPhone sau Samsung Galaxy S. Nu mai este niciun secret faptul că OnePlus încearcă să intre şi pe piaţa „premium”, mai ales după prezentarea modelelor „McLaren Edition” şi conceptului „Concept One” de la CES 2020.

Zvonurile despre încărcare wireless pe OnePlus 8 Pro au fost acum întărite de un „leaker”, Max J. aka Samsung News, care a postat pe contul său de Twitter o fotografie cu un telefon similar cu ceea ce pare a fi un model OnePlus 8 Pro (are atât buton de power, cât şi buton pentru profilurile audio pe laterala dreaptă) cu mesajul „Charge like a pro”. Telefonul este aştezat pe un încărcător wireless şi este sugerat că acesta se încarcă în acest mod.

 

 

OnePlus este una dintre puţinele companii care au refuzat public să integreze încărcare wireless, spunând că viteza de încărcare nu este încă destul de bună, iar degajarea de căldură este prea mare pentru a oferi această funcţie pentru clienţii săi. De altfel, compania a promis pentru OnePlus 7 Pro şi 7T Pro rezistenţă la apă, dar fără o certificare oficială, întrucât testarea şi licenţa ar adăuga bani în plus la costul telefonului.

În altă ordine de idei, desgin-ul lui OnePlus 8 Pro ar putea fi chiar cel din imagine, acesta fiind confirmat şi din altă sursă, care a publicat o fotografie cu un telefon OnePlus cu ecran perforat şi ecran curbat la margini, care prezintă opţiunile de setare a frecvenţei de afişare a ecranului: 60, 90 sau 120 Hz.

OnePlus 8 şi OnePlus 8 Pro sunt aşteptate cândva în luna mai, la aproximativ şase sau şapte luni după lansarea modelelor 7T din toamna anului trecut. Acestea vor fi echipate cu noile chipset-uri Snapdragon 865 şi cu ecrande la 120 Hz. Pe lângă acestea, compania ar putea lansa şi un model OnePlus 8 Lite, cu procesor MediaTek şi ecran la 90 Hz.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult