Oppo R19 ar putea fi primul smartphone echipat cu Helio P80, cel mai puternic chipset MediaTek cu funcţie de accelerare AI

29.11.2018
Oppo R19 ar putea fi primul smartphone echipat cu Helio P80, cel mai puternic chipset MediaTek cu funcţie de accelerare AI

Rezervat pentru următoarea generaţie de telefoane high-end, chipsetul Qualcomm Snapdragon 8150 are parte de un competitor neaşteptat, livrat de producătorul asiatic MediaTek.

Cel puţin pe partea de accelerare AI, vârful de gamă MediaTek Helio P80 lasă mult în urmă chipseturi ca Snapdragon 845 şi Kirin 980 folosite cu actuala generaţie smartphone high-end. Pe baza rezultatelor AI Benchmark, un test care evidenţiază nivelul de performanţă în aplicaţii care folosesc algoritmi de inteligenţă artificială, Helio P80 se poziţionează milimetric în urma lui Snapdragon 8150, chipsetul dezvoltat de Qualcomm pentru Galaxy S10 şi alte telefoane high-end pregătite pentru anul viitor.

Destinat pentru telefoane din gama mid-range superioară, Helio P80 ar putea avea ca platformă de debut smartphone-ul Oppo R19, succesorul modelului R17 de anul acesta.

Creat folosind procesul de fabricaţie pe 12 nm dezvoltat de TSMC, Helio P80 dispune de procesor octa-core bazat pe nuclee ARM Cortex şi un GPU îmbunătăţit.

Potrivit zvonurilor, Oppo ar fi decis folosirea chip-ului Snapdragon 670 pentru seria R17 după ce testele interne au relevat un nivel de performanţă nesatisfăcător cu soluţiile Helio P60/P70.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult