Pocophone F2 ar putea fi lansat în 2020. Compania încă nu vorbeşte despre posibilul „flagship killer”

23.12.2019
Pocophone F2 ar putea fi lansat în 2020. Compania încă nu vorbeşte despre posibilul „flagship killer”

Pocophone F1 a fost un smartphone cu adevărat surprinzător, lansat în 2018 cu specificaţii de top, câteva compromisuri şi un preţ extrem de accesibil, în comparaţie cu alte dispozitive similare în termeni de performanţă. Între timp, mai multe branduri din China au început să livreze produse similare, Realme înregistrând o creştere imensă în ultimele 12 luni. Xiaomi nu a lansat şi un Pocophone F2, concentrându-se în 2019 pe brandul Redmi, însă acesta ar putea reveni în 2020, conform reprezentanţilor companiei.

După lansarea lui Pocophone F1, Xiaomi a continuat să susţină telefonul cu actualizări software, care au îmbunătăţit atât performanţa în diverse aplicaţii şi jocuri, cât şi performanţa camerei foto, însă nu am aflat nicio noutate despre un model Pocophone F2. Ba chiar anul 2019 a trecut fără ca Xiaomi să anunţe un nou model pentru acest sub-brand. Tăcerea a fost ruptă însă zilele trecute de un angajat Xiaomi.

Alvin Tse, şeful Pocophone şi manager general al Xiaomi Indonezia, a publicat pe contul său de Twitter, ca răspuns la cererile fanilor despre informaţii noi în legătură cu Pocophone F2, un mesaj care sugerează că vom vedea noutăţi din partea acestui „sub-brand”. Acesta a promis „noutăţi despre Pocophone în 2020”, însă mesajul a fost şters la scurt timp după publicare. Se pare că planurile pentru noi modele Pocophone sunt în continuare secrete, însă asta sugerează că există în dezvoltare ceva nou.

În locul Pocophone, Xiaomi s-a concentrat în 2019 pe seria Redmi K20, care a venit echipată cu hardware foarte bun, la preţuri accesibile. Însă nu atât de mici precum Pocophone F1. Diferenţele de materiale din care telefoanele sunt construite şi utilizarea de panouri OLED în locul LCD-ului au crescut puţin preţul modelelor K20 (sau Xiaomi Mi 9T, cum sunt cunoscute în Europa). Având în vedere că există acum mai multe astfel de dispozitive „flagship killer” de la mai multe companii, nu este tocmai clar ce poate face un nou Pocophone F2 pentru a menţine „tradiţia” modelului original.

Cert este că vom afla ceva în 2020 despre brandul Pocophone, ceea ce nu poate decât să bucure fanii care aşteaptă un nou model puternic şi ieftin, pentru a înlocui modelul Pocophone F1, lansat în 2018.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult