Red Magic 5G va depăşi performanţele multor laptop-uri de gaming: 16 GB DDR5, ecran la 144 Hz şi un cooler activ integrat

04.02.2020
Red Magic 5G va depăşi performanţele multor laptop-uri de gaming: 16 GB DDR5, ecran la 144 Hz şi un cooler activ integrat

Seria Red Magic de la Nubia (fostă divizie ZTE) lansează de vreo doi ani smartphone-uri de gaming cu specificaţii impresionante. Următorul model Red Magic 5G, ar putea fi cel mai puternic smartphone de pe piaţă la momentul apariţiei şi va concura probabil în special cu următorul model Black Shark de la Xiaomi care ar putea folosi o configuraţie similară. Avantajul modelului Nubia va fi însă sistemul de răcire împrumutat de la modelul Red Magic 3, cu un ventilator activ în interiorul carcasei.

Primele detalii despre Red Magic 5G sugerează că acesta va fi unul dintre primele telefoane de pe piaţă echipat cu un ecran la 144 Hz din fabrică. Acesta va permite încărcare rapidă la 80W şi va beneficia de dual-mode 5G (conexiune Standalone şi Non-Standalone). De altfel, acesta ar putea fi unul dintre primele smartphone-uri echipate cu 16 GB memorie RAM LPDDR5, adică mai mult decât oferă majoritatea producătorilor de laptop-uri ca standard în 2020. De exemplu, cele mai ieftine modele MacBook Pro de la Apple, vin echipate cu 8 GB RAM de tip DDR4.

Pentru că încărcarea la 80W ar putea fi realmente periculoasă pentru componentele interne ale dispozitivului, compania promite să le răcească folosind cooler-ul activ din Red Magic 5G, monitorizând activ temperatura internă a componentelor şi activând cooler-ul atunci când este necesar. Astfel, inclusiv bateria va fi protejată pe termen lung, întrucât temperaturile ridicate pot duce la degradarea celulelor.

Un alt aspect important va fi însă camera lui Red Magic 5G. Acesta va fi probabil primul dispozitiv din serie care pune accent deosebit pe aşa ceva şi se zvoneşte că va folosi noul senzor IMX686 de la Sony, cel cu 64 megapixeli, prezentat la sfârşitul anului trecut. De altfel, zvonurile spun că inclusiv următoarele modele iPhone 12 vor folosi acest senzor, deci ne putem aştepta la o performanţă de top şi de la acest model. Desigur, totul ţine şi de implementarea procesării software a imaginilor.

Ne putem aştepta la o dezvăluire oficială a lui Red Magic 5G de la Nubia în preajma Mobile World Congress, eveniment care va avea loc la finalul lunii februarie în Barcelona.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult