Redmi Go este primul telefon Android Go din oferta Xiaomi

Autor: Aurelian Mihai 25.01.2019
Redmi Go este primul telefon Android Go din oferta Xiaomi

Apreciate şi detestate în egală măsură, interfaţa MIUI şi setul personalizat de aplicaţii preinstalate pe telefoanele Xiaomi vor putea în sfârşit evitate, fără a recurge la instalarea de ROM-uri Android neoficiale.

Foarte popular în piaţa chineză, unde este bine ferit de influenţa Google exercitată prin intermediul pachetului de servicii Google Play, Xiaomi a reuşit să-şi dezvolte propriul ecosistem de servicii, suprapus peste nucleul Android. Strategia nu funcţionează la fel de bine şi în pieţele internaţionale, ambiţiile companiei lovindu-se de afinitatea utilizatorilor faţă de magazinul oficial de aplicaţii Android şi serviciile conexe furnizate de Google în mod gratuit.

Cedând în faţa cererii pentru telefoane echipate cu versiuni Android „curate”, Xiaomi anunţă primul smartphone Android Go din ofertă, un model din gama accesibilă Redmi, motorizat de chipsetul Snapdragon 425. Destinat folosirii cu interpretări Android Go ale cerlor mai populare aplicaţii de Android, dispozitivul vine echipat cu doar 1GB memorie RAM şi 8GB spaţiu de stocare.

Destinat pieţei din India, Xiaomi Redmi Go va putea fi comandat pentru echivalentul a 70 de dolari. Unul dintre cele mai ieftine telefoane Android de pe piaţă, Redmi Go este din păcate o alternativă neconvingătoare la telefoanele Xiaomi bazate pe interfaţa MIUI, perspectiva folosirii unei versiuni nemodificată de Android 8.1 Oreo fiind umbrită de performanţele modeste oferite la partea de hardware.

 

Tags: