Galaxy Note 4 – rezoluţia şi funcţiile camerei foto

22.08.2014
Galaxy Note 4 - rezoluţia şi funcţiile camerei foto

Aşteptat la expoziţia IFA 2014 programată pentru începutul lunii septembrie, Galaxy Note 4 este  subiect fierbinte la bursa zvonurilor, ultimele dezvăluiri vizând camera foto rezervată noului phablet.

Potrivit informaţiilor actuale, Samsung a ales pentru Galaxy Note 4 acelaşi modul foto întâlnit deja la ediţia Galaxy S5 LTE-A oferită în exclusivitate pentru piaţa sud-coreeană.

Cu nume de inventar IMX240, modulul pentru cameră foto produs de Sony foloseşte un senzor cu rezoluţie 16MP şi include funcţie de stabilizare optică. Ajutat cu un chipset din seria Snapdragon 805, Galaxy Note 4 va putea filma la rezoluţie 4K UltraHD, cu 30 de cadre pe secundă.

Camera frontală instalată deasupra ecranului Super AMOLED de 5,5” poate obţine poze la rezoluţie 3.7MP, respectiv filma la rezoluţie WQHD (2560×1440). Spre comparaţie, camera frontală prezentă la modelul Galaxy Note 3 este limitată la rezoluţie 2.1MP.

Pe lângă îmbunătăţiri la partea de hardware, cele două camere foto mai beneficiază şi de o funcţie numită Side Touch, respectiv o metodă pentru activarea funcţiei de captură fără ca ecranul să fie pornit.

Galaxy Note 4 - poziţionarea butonului Side Touch

Implementat cu ajutorul unui senzor plasat în colţul dreapta-jos a carcasei, Side Touch ia rolul unui buton invizibil pentru camera foto.

Aplicaţia pentru camera foto va include 4 noi moduri de fotografiere: Wide Selfie, Selfie, Selfie Alarm şi GIF File, cel din urmă înlocuind pozele statice cu versiuni animate care redau şi mişcare.

Potrivit listei preliminară cu specificaţii Galaxy Note 4 este un înlocuitor pe măsura predecesorului Note 3, capabil să răspundă şi celor mai exigente aşteptări. Informaţii complete şi imagini cu noul phablet vom avea probabil în data de 3 septembrie, când este programat evenimentul de lansare Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult