Samsung Galaxy S6 ar putea veni la primăvară cu ecran curbat

19.12.2014
Samsung Galaxy S6 ar putea veni la primăvară cu ecran curbat

Acum că cele mai importante telefoane din 2014 au ajuns pe piaţă, începe avalanşa de zvonuri şi speculaţii despre dispozitivele anului viitor. Inevitabil, Samsung va anunţa un nou model din gama Galaxy S, iar noile informaţii despre acesta sugerează o reinventare totală a flaghship-urilor companiei. Deşi nu este prima dată când auzim despre Galaxy S6, de data aceasta zvonurile afirma ceva diferit.

Conform site-ului HDBlog din Italia, noul Samsung Galaxy S6 va avea o carcasă construită în întregime din aluminiu. Acest lucru înseamnă că nu doar ramă din jurul display-ului va fi realizată din metal, asemeni Galaxy Alpha şi Note 4. Un design similar a fost deja implementat de Samsung în seria de dispozitive mid-range Galaxy A, deci procesul de fabricaţie nu ar fi ceva tocmai nou pentru companie.

Aceleaşi surse sugerează că S6 va integra un display curbat pe două laturi. Nu este prima dată când aflăm detalii despre un asemenea dispozitiv şi nu ar fi nici primul dispozitiv de acest gen. Galaxy Note Edge a demonstrat deja această tehnologie, iar zvonurile lansate până în prezent sugerau că şi S6 va primi o variantă Edge. Este posibil însă ca acest dispozitiv descris să nu fie modelul S6, ci modelul S6 Edge, care va fi disponibil într-o ediţie limitată.

Deşi am văzut deja specificaţiile presupusului Galaxy S6 în aplicaţiile de benchmarking, HDBlog susţine că vom primi două modele diferite ale smartphone-ului. Unul va integra un chipset Exynos 7, iar cel de-al doilea va include SoC-ul Snapdragon 810. Aceste informaţii sunt în ton cu lansările Samsung din trecut.

Cât despre data apariţiei, sursele citate contrazic informaţiile lansate anterior. Aparent nu vom vedea noul Galaxy S6 la CES 2015, ci mai degrabă la începutul anului fiscal 2016, care începe în luna aprilie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult