Samsung Omnia – un smartphone de excepţie

02.10.2008
Samsung Omnia – un smartphone de excepţie
Samsung Omnia Software

“Colosul” sud-coreean este plin de aplicaţii de tot soiul. Iată o listă cu cele mai populare:

Internet: Google Maps, Windows Live Messenger, RSS Reader, Opera Mobile.

Multimedia: Digital Frame (editare foto), Shozu (photo-sharing), Touch Player (player-ul audio/video Samsung, cu suport DivX), Windows Media Player, Video Editor. Filmele DivX se mişcă un pic cam greu cu player-ele Windows şi Touch din cauza lipsei unui procesor grafic dedicat, însă situaţia se schimbă dacă instalezi, spre exemplu, TCPMP Player.

Office Mobile: Word, Excel, Powerpoint, PDF Reader, Convertor unităţi de măsură, Smart Reader (aplicaţie care scanează cărţile de vizită şi preia automat informaţiile într-o bază de date sau le importă la contacte).

Samsung Omnia

Ca să le accesezi, ai la dispoziţie mai multe interfeţe de navigare: Touch-Wiz, interfaţa Windows Mobile sau meniul matricial. Cea mai spectaculoasă este Touch-Wiz, reprezentată de widget-uri. Cu tehnica drag & drop muţi aplicaţiile favorite în ecranul principal de unde le poţi lansa în execuţie. Când nu mai ai nevoie de programele respective, prin aceeaşi tehnică le retragi în banda verticală situată în stânga ecranului.

Samsung OmniaPoate cea mai mare problemă a smartphone-ului Omnia este lipsa tastaturii QWERTY. În aplicaţiile Office sau chiar când trimiţi un SMS vei vedea cât de dificilă este tastatura virtuală. Doar în modul landscape este confortabilă, dar aici îţi rămâne foarte puţin spaţiu vizual pentru textele redactate.

O altă problemă este lipsa funcţiei copy/paste pentru texte şi practic imposibilitatea de a face o selecţie precisă fără stylus. Totul era mai simplu dacă în jurul touchpad-ului/joystick-ului optic s-ar fi aflat un pad direcţional, prezent de altfel pe majoritatea telefoanelor. Cu ajutorul său te puteai deplasa în cadrul unui text şi selecţia s-ar fi făcut mult mai uşor. La fel şi în cazul în care deschizi agenda şi cauţi să apelezi pe cineva. Fără stylus şi fără săgeţi de navigare, de cele mai multe ori vei eşua în a suna persoana potrivită. Şi aici nu e vorba de destin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News