Samsung ar putea dezvolta un telefon cu „anti-notch” sau „cozoroc”

17.10.2019
Samsung ar putea dezvolta un telefon cu „anti-notch” sau „cozoroc”

În ultimii doi ani, notch-ul a fost elementul care a definit desgin-ul multor dispozitive mobile. Avem variaţii de la cele mai subtile, precum cele de pe modelele Sharp Aquos sau Essential, până la cele mai „deranjante”, precum cele de pe dispozitivele iPhone X şi iPhone 11, iar utilizatorii au învăţat să trăiască cu acest element considerat inestetic de mulţi. În ultima perioadă au apărut tot felul de soluţii pentru a ascunde sau a renunţa complet la acest artificiu de design, însă înainte să primim tehnologia care permite ascunderea camerelor în spatele ecranului, Samsung ar putea încerca un „anti-notch”.

Un brevet pe care Samsung l-a înregistrat anul trecut în Coreea de Sud a ieşit de curând la iveală prin intermediul LetsGoDigital, iar design-ul descris în acesta propune un nou design cu „cozoroc” pentru smartphone-uri. Acesta este un „anti-notch”, prelungind design-ul ecranului în sus, camera şi celelalte elemente frontale fiind găzduite într-o „excrescenţă” a telefonului în partea de sus.

La o primă vedere, acest design nu este foarte diferit de cel al lui ZenFone 6 atunci când camera sa este setată pe modul selfie, aceasta fiind mutată deasupra ecranului. Totuşi, un telefon cu aceste elemente în partea de sus amplasate permanent ar fi cel puţin ciudat. Unde mai punem şi faptul că un astfel de design ar putea fi considerat un punct fragil al construcţiei, cozorocul fiind mai uşor de lovit, întrucât este un element expus.

Cel mai probabil, Samsung nu va apela la acest design, compania oferind deja soluţii pentru „notch” sub forma unei camere motorizate pe modelul Galaxy A80 şi perforaje în display pe dispozitivele Galaxy S10 şi Galaxy Note10. Nu în ultimul rând, există deja zvonuri despre dezvoltarea în laboratoarele companiei sud coreene a unui smartphone cu display care permite amplasarea camerei frontale sub panoul OLED.

Este interesant însă să vedem că Samsung a luat măcar în considerare acest design la un moment dat, încât să îl breveteze, chiar dacă probabil că nu îl va folosi niciodată. Totuşi, un design similar am văzut pe şi laptop-ul ASUS ZenBook S13 în urmă cu câteva luni, acesta amplasând camera web şi microfonul într-un spaţiu care iese în relief în partea de sus a ecranului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult