Samsung confirmă un bug care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10 indiferent de amprenta memorată

17.10.2019
Samsung confirmă un bug care permite deblocarea telefoanelor Galaxy S10 indiferent de amprenta memorată

Dezvăluită de un cititor al ziarului britanic The Sun, vulnerabilitatea prezentă pe toate telefoanele Galaxy S10 aflate în circulaţie permite deblocarea ecranului indiferent de semnătura biometrică stocată în memoria dispozitivului.

Fără cunoştinţe tehnice, posesoarea unui telefon Galaxy S10 a descoperit că după aplicarea unui scut de protecţie pentru ecran partenerul de viaţă îi poate debloca telefonul folosind propria amprentă, chiar dacă aceasta nu a fost niciodată înregistrată ca şi semnătură biometrică recunoscută.

Potrivit analizei efectuate de Samsung, problemele apar la folosirea anumitor huse de protecţie din silicon ce includ şi folie pentru protecţie ecran, textura acestora fiind detectată de senzorul biometric şi asimilată în mod eronat cu tiparul amprentei utilizatorului. Semnătura astfel rezultată nu aparţine atât utilizatorului, pe cât foliei permanent fixată pe suprafaţa ecranului. Drept consecinţă, la detectarea degetului este citită semnătura greşită, validarea reuşind de fiecare dată.

Lansate în luna martie 2019, telefoanele Galaxy S10 folosesc tehnologie cu ultrasunete pentru detectarea crestelor de la nivelul degetelor, Samsung descriind noul senzor drept o soluţie „revoluţionară” pentru autentificare biometrică, mult mai sigur decât senzorii de tip capacitivi folosiţi de restul producătorilor. Până la rezolvarea situaţiei, este recomandată evitarea funcţiei de autentificare pe bază de amprentă, dacă exemplarul Galaxy S10 este folosit împreună cu o husă de protecţie ce include folie de protecţie pentru ecran.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult