Samsung Galaxy A7 foarte aproape de lansare în China

Samsung Galaxy A7 foarte aproape de lansare în China

Ştiam deja de câteva luni despre noua serie A de smartphone-uri Samsung. Acestea au apărut deja de mai multe ori în diverse imagini pe internet, iar specificaţiile lor au fost zvonite în nenumărate rânduri. De data aceasta avem însă informaţii aproape oficiale, întrucât Samsung Galaxy A7 a apărut pe site-ul TENAA, autoritatea responsabilă cu aprobarea dispozitivelor electronice pentru comercializare din China.

Specificaţiile tehnice nu sunt foarte diferite faţă de informaţiile pe care le-am aflat în trecut. Numele procesorului nu este specificat, dar presupunem un Snapdragon 615 octa-core la 1,5 GHz, care vine cu 2 GB de memorie RAM. Dispaly-ul măsoară 5,5” în diagonală, iar rezoluţia Full HD pare să fie de ajuns pentru această mărime. Spaţiul de stocare este de doar 16 GB, iar cele două lăcaşuri de pe margine sugerează că telefonul acceptă şi memorie externă sub formă de carduri microSD.

Camera de pe spate va capta imagini în rezoluţia de 13 megapixeli, în timp ce senzorul frontal va oferi rezoluţie de 8 megapixeli. Aparent acesta va fi un smartphone de medie în oferta Samsung, deşi oferă specificaţii pe care alţi producători le integrează în modelele lor flagship. A7 este însă cel mai puternic şi mai mare model din seria Galaxy A. Celelalte două smartphone-uri înrudite cu acesta, A3 şi A5 vor acoperi segmentele de piaţă low şi mid-range.

Seria A împrumută elemente de design de la Galaxy Alpha şi Note 4, oferind un şasiu metalic care înconjoară dispozitivul. Spatele pare să fie în continuare din plastic, în timp ce partea din faţă este protejată de Gorilla Glass. Este clar că aceste noi smartphone-uri nu ies din tiparele Samsung de până acum.

Odată cu aceste informaţii putem să ne aşteptăm şi la o lansare iminentă, cel puţin pe piaţa din China. Samsung nu a anunţat în mod oficial când şi dacă dispozitivele Galaxy A vor ajunge în Europa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult